Jablková bábovka s marcipánom a polevou z mandľového likéru
Do Vianoc je síce ešte viac ako mesiac, ale vianočné chute na nás už začínajú pomaly číhať. Napríklad prostredníctvom tejto vynikajúcej a šťavnatej bábovky.
Ingrediencie:
220 g masla
120 g cukru
3 vajcia
125 ml likéru Amaretto
125 ml mlieka
220 g hladkej múky
40 g kukuričného škrobu
1 1/2 ČL prášku do pečiva
1/4 šálky mandľových lupienkov
3 jablká
100 g marcipánu
štipka soli
Amaretto poleva:
3 kopcovité polievkové lyžice krémového syra
2 PL Amaretta
1/4 šálky práškového cukru
mlieko (pridávať podľa potreby na dosiahnutie polevovej konzistencie )
opražené mandľové lupienky
Postup:
Zmäknuté maslo si vymiešame s cukrom do peny , postupne zašľaháme žĺtky. Pridáme Amaretto, mlieko, múku, škrob, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme nastrúhané jablká, nastrúhaný marcipán a mandľové plátky. Opäť premiešame a nakoniec do cesta opatrne zamiešame vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút. Necháme chvíľu vychladnúť, potom vyklopíme. Mierne vychladnuté oblejeme polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním krémového syra, Amaretta, cukru a mlieka. Posypeme opraženými plátkami mandlí. Vďaka jablkám je bábovka šťavnatá aj na druhý deň 🙂
Dobrú chuť!
Komentáre