Rýchla a mimoriadne jemná bublanina, ktorej neodoláte

25.08.2015
Rýchla a mimoriadne jemná bublanina, ktorej neodoláte

Bublanina, ktorá je nenáročná na prípravu, a ktorá vás prekvapí svojou jemnou piškótovou štruktúrou. Najlepšie chutí s čerstvým kyseľkavým drobným ovocím.

Ingrediencie:

rozpis na plech 30 x 40 cm

1 šľahačková smotana 250 ml
2 poháre jemného kryštálového cukru
3 poháre polohrubej múky ( preosiatej)
4 vajcia
1 prášok do pečiva
čerstvé, drobné ovocie
pohár = 250 ml

Postup:

Vajcia šľaháme s cukrom. Dobre našľaháme, kým sa cukor nerozpustí a vajcia zdvojnásobia svoj objem.

Jemná a rýchla ovocná bublanina

Potom pridáme šľahačkovú smotanu a opäť dobre prešľaháme.

Jemná a rýchla ovocná bublanina

Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Jemná a rýchla ovocná bublanina

Opatrne premiešame a vylejeme na tukom vymastený a múkou popypaný plech.

Jemná a rýchla ovocná bublanina

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 - 20 minút. Necháme vychladiť.

Jemná a rýchla ovocná bublanina

Pred podávaním môžeme poprášiť práškovým cukrom a dozdobiť čerstvým ovocím.

Jemná a rýchla ovocná bublanina

Dobrú chuť :)

adkas-tastyfood.blogspot.co.uk

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
olga cidorikova | 13.06.2018, 17:06
Práve teraz som bublaninku dopiekla. Nemá chybu, vonia celý bytík... mňaaam, už sa teším, že poteším aj kamarátku :-D
| 08.06.2018, 14:12
Husté cesto.. nespokojnosť..
peter | 24.04.2018, 14:23
no,mne sa podarila presne ako píše recept .ale namiesto sucheho ovocia som dal rozmrazené čučoriedky spolu s rozmrazenými jahodamii .pustilo to šťavu a je to super,.dakujem
Petra | 06.01.2018, 18:48
Ja som ju skúšala urobiť včera a je vynikajúca
Zuzana | 25.05.2017, 21:02
Neodporúčam. :(
Edita | 08.06.2016, 16:43
bublanina
Zuzana | 07.01.2016, 19:00
je rýchla, jemná ,nadýchaná a lahodná...
adkas | 11.11.2015, 23:36
Ziadny olej tam nejde. Ta bublanina je presne taka nadychana ako vyzera na obrazku. Je to stary, xy krat odskusany recept, Jemna piskota v spojeni s kyselkavym ovocim je skvela kombinacia. Toto nie je tazka olejova bublanina. Pod receptom mate vzdy uvedeny link, tak by bolo vhodne kontaktovat autora receptu. Redakcia neodskusava recepty, len ich publikuje.
Jarmila | 18.09.2015, 11:28
zdá sa mi veľa vajec a možno by bol dobrý olej
Nora | 28.08.2015, 12:35
Upiekla som bublaninu, ale mám ju suchú. Niečo v recepte asi nesedí, cesto bolo tuhšie. Zjesť sa to dalo ale už ju robiť nebudem.
| 25.05.2017, 08:33
Ma tam ísť len 1 pohár cukru a 2 poháre múky Julia
lucia | 15.06.2016, 15:02
Mali ste zienky pridat olej. Ja som pridala a nemam problem :)
Jana g | 11.05.2017, 12:34
Ahoj Luci a koľko si pridala toho oleja?
Julanda | 29.08.2015, 07:30
Ani ja, podľa obrázku by mala byť ľahučká, nadýchaná. Tiež sa dala zjesť, ale moje očakávanie nesplnila.
Dusan Kubovcak | 27.08.2015, 16:11
...treba vyskusat...-;)! DK
Prečítajte si
Reklama