/ Recepty /

Pudingový tvarohovník s ľahkou penou

pudingovy tvarohovnik s lahkou penou

Chutný trojvrstvový zákusok s jemným cestom, vanilkovým pudingom a ľahkou penou.

Ingrediencie:
rozpis na plech 30 x 40 cm

cesto:

300 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
150 g masla
2 PL kakaa
1/2 prášku do pečiva
1 žĺtok
1 vajce

na pudingovo-tvarohovú vrstvu:
500 g mäkkého tvarohu
150 g práškového cukru
500 ml mlieka
100 ml oleja
2 vanilkové cukry (príp. 2 KL  vanilkového extraktu)
postrúhaná kôra z 1 citróna
1  Zlatý klas
3 žĺtky
1 vajce

na penovú vrstvu:

4 bielka
200 g kryštálového cukru
štipka soli 

Postup:
V miske zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme maslo, vajce, žĺtok a spracujeme cesto. Je dosť jemné a zle sa vaľká, tak si ho rozvaľkáme iba na polovičnú veľkosť a prenesieme na vymastený, mukou vysypaný, plech. Rukami ho roztlačíme na celú plochu plechu.

Pripravíme si plnku. Tvaroh, cukry, Zlatý klas, postrúhanú citrónovú kôru, vajce a žĺtky vyšľaháme. Pridáme olej, mlieko. Zmes je tekutá, ale taká má byť. Vylejeme na pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 – 30 minút.

Bielková pena: bielka našľaháme so štipkou soli, keď zbelejú, tak pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu. Natrieme na upečený zákusok a dáme zapiecť ešte na cca 10 minút.  Zákusok necháme vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky zachladiť.

Dobrú chuť

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

  1. je moc dobry

  2. je moc dobry

  3. chcem sa len opýtať prečo v recepte na kakaové cesto je uvedený jeden žĺtok a na fotke sú 2 Kolko tam ide žltkov v skutočnosti

  4. prepáčte 1 vajce+jeden žĺtok

    1. su dve zltka ale z toho je jedno cele vajce ako je v recepte

  5. Je vyborny uz som ho robyla viackrat aj teraz ho peciem a uz sa tesim na neho

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.