Brownies s mascarpone
Dnes vám prinášame recept na prípravu fantastického čokoládového koláča zaliateho krémom z mascarpone.
Galéria
Ingrediencie:
150 g tmavej čokolády
150 g masla (v žiadnom prípade nepoužiť margarín!)
150 g hnedého cukru
50 g mascarpone
1 vanilkový cukor
3 vajcia
75 g polohrubej múky
štipka soli
1/4 KL sódy bikarbóny
maslo na vymastenie tortovej formy ( priemer formy – 20 cm)
1 škoricový cukor na posypanie
Poleva:
200 g mascarpone
1- 2 PL práškového cukru
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu vymastíme maslom. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou, dobre rozmiešame, aby sa maslo pekne spojilo s čokoládou.
Maslovo-čokoládovú masu preložíme do misy a pridáme mascarpone, cukor a dobre vyšľaháme. Potom po jednom pridávame vajcia a zakaždým dobre zašľaháme. Nakoniec už iba ručne vmiešame múku zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou.
Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 35 minút. Pozor! Cesto zbytočne nevysušte! Ono má byť v prostriedku vláčne. Upečený korpus posypeme škoricovým cukrom.
Nakoniec zmiešame zvyšok mascarpone s práškovým cukrom (ten práškový cukor možno vynechať) a natrieme na vychladnutý korpus. Vrch posypeme hoblinkami čokolády a odložíme ešte na chvíľu do chladničky stuhnúť krém. Množstvo cukru si môže regulovať každý sám. Prajeme skvelý chuťový zážitok!
skvele!!! zapisujem si to a idem to este v priebehu dnesneho dna vyskusat – dnes som zhodou okolnosti kupila mascarpone a to som ani netusila, ze ho tak rychlo aj vyuzijem 🙂
tak som to vcera predsa vyskusala a bolo to skvele!! az za usami sa vsetci oblizovali 🙂 dala som klasicke maslo, nie margarin a ta chut bola bozska 🙂 dakujem za recept!
dnes som kolacik vyskusala a bol vynikajuci, len sa po nom zaprasilo :-).