Mliečny rez Kinder
Ďakujeme pánovi Jurajovi za skvelú kuchársku inšpiráciu. Nech sa páči, tu je jeho recept na sladký mliečny rez Kinder.
Na prípavu cesta potrebujeme:
10 vajec
250g kryštálového cukru
8PL teplej vody
100g roztopeného rastlinného tuku
375g hladkej múky
50-70g kakaa
1,25 bal. prášku do pečiva
1ČL prášku do perníka
Na prípavu krému potrebujeme:
12PL kryštálového cukru
2 bal. vanilínového cukru
250ml mlieka
1 bal. tortovej želatíny
0,5l rastlinnej šľahačky
250-500g jemného tvarohu
Postup prípravy:
Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek . Do väčšej dáme žĺtky s cukrom, keď máme penu hustú, postupne pridávame po lyžiciach teplú vodu, aby sa nám cukor v pene úplne rozpustil a došľaháme do hustej peny. Potom vmiešame aj roztopené maslo. Do peny postupne pridávame múku rozmiešanú s kakaom a s práškami do pečiva po častiach. Do tejto hmoty nakoniec metličkou zašľaháme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút pri 180 stupňoch. Špáradlom vyskúšame, či je už koláč upečený. Mierne vychladnuté cesto rozrežeme niťou na dve polovice, medzi ktoré natrieme krém.
Krém si pripravíme tak, že najskôr si necháme mlieko zohriať s cukrom, aby sa nám úplne rozpustil. Do teplého mlieka pridáme namočenú želatínu, ktorú sme predtým nechali v teplej vode asi 20-30 minút. Mlieko
miešame až do skoro úplneho vychladnutia na izbovú teplotu (bude celkom husté). Medzitým si vyšľaháme šľahačku, ktorú metličkou vyšľaháme s tvarohom a po veľmi malých častiach do šľahačky zašľahávame pripravené mlieko. Mlieko pridávajte naozaj po malých častiach. Po vyšľahaní hneď natrite na cesto, prikryte druhou polovicou a nechajte vychladnúť. Kto ma rád sladšie, môže si pridať ešte cukor.
Dobrú chuť!
Text a foto: Juraj Filipovský
vyzera to fajnovo,vyskusam
ten vyzerá úžasne-hneď ho idem vyskúšať-vďaka za nápad
tipujem ze este poliat roztopenou cokoladou, aspon tak to vyzera na obrazku 🙂
vyskúšam a dakujem za nápad
Čo to je za rastlinnú šlahačku ? ! ! !
Čo je to rastlinná šľahačka?
rastlinná šľahačka je sójová šľahačka a môžeš si kúpiť rôzne typy. na varenie alebo šľahanie. pozor niektoré sú veľmi sladké. ja s nimi robím „mliečne“ polievky a zajtra bude špargľová 🙂 sú výborné
Tu zelatinu treba rozrobit vo vode tak ako je to napisane v navode, alebo v akej teplej vode bola, hlavne by ma zaujimalo mnozstvo tej vody. Dakujem.
Som prekvapený, že tu vidím svoje meno. Síce som ten koláč robil a je to moja fotka, ale určite nie podľa tohto receptu. Ja som to tu určite nedal, aj keď viem, kto to urobil. Nepochybujem, že aj tento recept je dobrý, len ma zarazilo, že som to tu našiel. Aj by som dal ten pôvodný recept, len ho neviem nájsť a pri jeho hľadaní som natrafil na toto.
Dobry den Juraj,recept sme od Vas dostali v ramci vianocnej sutaze s receptami. V maily bol presne tento postup s fotografiami a bolo v nom uvedene Vase meno. Za pripadne nezrovnalosti sa ospravedlnujeme.S pozdravom redakcia