Pórová polievka so šampiňónmi
Ak máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte naše recepty. Ich príprava je veľmi jednoduchá – hodia sa ako ľahká večera či na rýchle občerstve pre nečakaných hostí, prípadne ako sladké pokušenie za obedom.
Galéria
Povarenú polievku zlepšíte mliekom, v ktorom je rozhabarkované vajce, ktoré pridáte do polievky krátko pred povarením.Potrebujeme:
- 2 póry
- 1 cibuľu
- 1 mrkvu
- čerstvé šampiňóny
- petržlenovú vňať
- olej
- 1,5l vody
- vegeta
- mleté biele korenie
- soľ
Halušky do polievky:
- 1 vajce
- 2 PL hrubej múky alebo detskej krupice (prípadne dosypať podľa potreby)
Pracovný postup:
- Na oleji speňte šampiňóny a poduste. Zvlášť poduste cibuľu a pór nakrájaný na kolieska, potom ich rozmixujte a zmes vylejte na šampiňóny. Dochuťte vegetou, soľou, korením a dolejte vodu. Polievku nechajte variť.
- Z oleja a múky si urobte zásmažku. Keď zružovie, prilejte trochu studenej vody (1 až 2 dcl), pridajte ju do polievky a nechajte povariť.
- Z vajíčka a múky si pripravte polohustú hmotu (nemala by sa liať!) a lyžicou vykrajujte malé halušky, ktoré vhadzujte do polievky (treba ju variť na miernom ohni).
- Po dovarení polievku ozdobte petržlenovou vňaťou a na kolieska nakrájaným pórom.
FOTO: 123RF
Autor: JAGA
Komentáre