/ Recepty /

Pórová polievka so šampiňónmi

porova polievka so sampinonmi

Ak máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte naše recepty. Ich príprava je veľmi jednoduchá – hodia sa ako ľahká večera či na rýchle občerstve pre nečakaných hostí, prípadne ako sladké pokušenie za obedom.

Povarenú polievku zlepšíte mliekom, v ktorom je rozhabarkované vajce, ktoré pridáte do polievky krátko pred povarením.

Potrebujeme:

  • 2 póry
  • 1 cibuľu
  • 1 mrkvu
  • čerstvé šampiňóny
  • petržlenovú vňať
  • olej
  • 1,5l vody
  • vegeta
  • mleté biele korenie
  • soľ

Halušky do polievky:

  • 1 vajce
  • 2 PL hrubej múky alebo detskej krupice (prípadne dosypať podľa potreby)


Pracovný postup:

  1. Na oleji speňte šampiňóny a poduste. Zvlášť poduste cibuľu a pór nakrájaný na kolieska, potom ich rozmixujte a zmes vylejte na šampiňóny. Dochuťte vegetou, soľou, korením a dolejte vodu. Polievku nechajte variť.
  2. Z oleja a múky si urobte zásmažku. Keď zružovie, prilejte trochu studenej vody (1 až 2 dcl), pridajte ju do polievky a nechajte povariť.
  3. Z vajíčka a múky si pripravte polohustú hmotu (nemala by sa liať!) a lyžicou vykrajujte malé halušky, ktoré vhadzujte do polievky (treba ju variť na miernom ohni).
  4. Po dovarení polievku ozdobte petržlenovou vňaťou a na kolieska nakrájaným pórom.

FOTO: 123RF
Autor: JAGA

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.