/ Recepty /

Pórový koláč

porovy kolac

Recept na slaný koláč s pórom, cibuľou a slaninou

Na cesto: 
200 g hladkej múky
1 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
1 KL soli
1 vajce
100 g mäkkého masla
2 PL vody

Na plnku: 
3 PL oleja
250 g očisteného a najemno nakrájaného póru
1 menšia nakrájaná cibuľa
250 g na kocky nakrájanej slaniny
250 ml smotany na varenie
3 vajcia
80 g hladkej múky
1 KP soli
štipka mletej sladkej papriky

1. Všetky prísady dobre spracujeme na hladké cesto a odložíme na 1 hod. do chladu.

2. Na rozohriatom oleji orestujeme pór, cibuľu a slaninu (restujeme asi 2 minúty). Potom odložíme z platne a necháme vychladnúť.

3. Cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrubý plát, prenesieme ho do vymastenej tortovej formy (priemer 26 cm) a pritlačíme aj k okraju formy do výšky asi 3 cm.

4. Plnka: Smotanu, vajcia a múku dobre premiešame. Pridáme soľ, papriku a pripravenú orestovanú zmes a všetko dobre zmiešame. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Doba pečenia: asi 45 minút

5. Po upečení necháme koláč asi 5 minút vychladnúť a ešte teplý krájame.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.