Kurkumské kura

09.01.2011
09.01.2011 (2) (0)
Kurkumské kura
Kuriatko je vďačné jedlo. Len málokto mu dokáže odolať. Dá sa pripraviť rôznymi spôsobmi. Pre tých, ktorí radi experimentujú, sme pripravili kura trochu netradične.
Kurkumské kura 1Čo budete potrebovať
  • 700 – 1 000 g kuracích pŕs
  • 3 jarné cibuľky (dostať ju kúpiť aj v lete, na jeseň aj v zime)
  • petržlenovú vňať
  • sladkú smotanu
  • 2 čili papričky alebo čili pastu (podľa chuti)
  • čerstvý zázvor
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čajovú lyžičku kurkumy
  • soľ
  • čierne korenie
Postup práce
  1. Umyté kuracie prsia nakrájajte na kocky a nechajte chvíľu odležať. Nesoľte ich!
  2. Pozdĺžne nakrájajte jarnú cibuľku a výdatnú hrsť petržlenovej vňate.
  3. Vo woku alebo v hlbšej panvici rozohrejte panensky olivový olej, do ktorého pridajte očistený (celý, rukou alebo nožom pripučený) cesnak a nadrobno nakrájanú čili papričku.
  4. Keď cesnak začne hnednúť, je to signál, že ho treba vybrať z panvice a vymeniť za kuracie kocky. Tie prudko opražte. Nezabudnite ich miešať.
  5. Do takto pripraveného mäska pridajte polovicu z už nakrájanej jarnej cibuľky. Stiahnite oheň a trochu poduste vo vlastnej šťave.
  6. Keď je mäso mäkké, vyberte ho z panvice a odložte na tanier.
  7. Do šťavy, ktorá v panvici zostala, prilejte sladkú smotanu. Keď sa zohreje, prisypte kurkumu a osoľte podľa chuti, okoreňte čerstvo pomletým čiernym korením a nechajte prejsť varom.
  8. Popri tom nastrúhajte zázvor a pridajte nadrobno nakrájaný cesnak. Zmiešajte spolu s troškou čili pasty.
  9. Do omáčky vráťte mäso, pomiešajte a chvíľu povarte.
  10. Na záver pridajte zmes zázvoru, cesnaku a čili a prihoďte zvyšnú cibuľku a petržlenovú vňať. Trochu pomiešajte a odstavte z ohňa.
  11. Kurkumské kura je hotové. Podáva sa s ryžou.
Pripravili: Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský
Zdroj: Časopis Ekobývanie

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Prečítajte si
Reklama