/ Recepty /

Piškótové omelety s hroznovou plnkou

piskotove omelety s hroznovou plnkou

V spolupráci s chutnými a osvedčenými receptami Dr. Oetkera vám tentoraz prinášame recept na chutné piškótové omelety s hroznovou plnkou.

Prísady:
Cesto na 8 ks:
3 vajcia (veľkosť M)
1 žĺtok (veľkosť M)
50 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
60 g polohrubej múky
1 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker

Plnka:
3 plátky bielej želatíny
500 g mäkkého tvarohu
3-4 PL tekutého medu
50 g bieleho hrozna (bez kôstok)
50 g červeného hrozna (bez kôstok)

Na posypanie:

2 PL práškového cukru

Príprava:
1. Na cesto dáme vajcia a žĺtok do misky a s pomocou el. ručného šľahača šľaháme na najvyššom stupni 1 minútu. Potom pridáme cukor a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Nakoniec pridáme múku a kypriaci prášok do pečiva a krátko šľaháme na najnižšom stupni.

2. Na 2 plechy dáme papier na pečenie. Na každý plech do rohov z cesta vylejeme a rozotrieme 4 placky (ďalej od seba, aby sa pri pečení nespojili). Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Elektrická rúra: horný/spodný ohrev cca 200 °C
Teplovzdušná rúra: cca 180 °C
Plynová rúra: stupeň 3-4
Doba pečenia: cca 12 minút

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



3. Omelety preklopíme na pracovnú dosku na papier na pečenie a necháme ich vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie, na ktorom sme omelety piekli, a prehneme ich na polovicu.

4. Na plnku necháme napučať želatínu v studenej vode podľa návodu na obale a zľahka ju potom vytlačíme. Vytlačenú želatínu zahrejeme v malom hrnci za stáleho miešania (bez vody). Necháme trocha schladnúť. Všetok tvaroh a med zmiešame. Odoberieme malú časť a dobre ju rozmiešame so želatínou. Potom pridáme aj zvyšnú časť tvarohového krému a zamiešame. Krém necháme krátko vychladnúť.

5. Hrozno umyjeme, necháme odkvapkať a odstránime stopky. Guľôčky hrozna rozpolíme pozdĺžne, popr. rozštvrtíme (podľa veľkosti). Kúsky hrozna pridáme do tvarohovej plnky a necháme trocha stuhnúť. Omelety plníme tvarohovou plnkou a povrch pocukrujeme práškovým cukrom.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.