Piškótové omelety s hroznovou plnkou
V spolupráci s chutnými a osvedčenými receptami Dr. Oetkera vám tentoraz prinášame recept na chutné piškótové omelety s hroznovou plnkou.
Prísady:
Cesto na 8 ks:
3 vajcia (veľkosť M)
1 žĺtok (veľkosť M)
50 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
60 g polohrubej múky
1 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
Plnka:
3 plátky bielej želatíny
500 g mäkkého tvarohu
3-4 PL tekutého medu
50 g bieleho hrozna (bez kôstok)
50 g červeného hrozna (bez kôstok)
Na posypanie:
2 PL práškového cukru
Príprava:
1. Na cesto dáme vajcia a žĺtok do misky a s pomocou el. ručného šľahača šľaháme na najvyššom stupni 1 minútu. Potom pridáme cukor a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Nakoniec pridáme múku a kypriaci prášok do pečiva a krátko šľaháme na najnižšom stupni.
2. Na 2 plechy dáme papier na pečenie. Na každý plech do rohov z cesta vylejeme a rozotrieme 4 placky (ďalej od seba, aby sa pri pečení nespojili). Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Elektrická rúra: horný/spodný ohrev cca 200 °C
Teplovzdušná rúra: cca 180 °C
Plynová rúra: stupeň 3-4
Doba pečenia: cca 12 minút
3. Omelety preklopíme na pracovnú dosku na papier na pečenie a necháme ich vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie, na ktorom sme omelety piekli, a prehneme ich na polovicu.
4. Na plnku necháme napučať želatínu v studenej vode podľa návodu na obale a zľahka ju potom vytlačíme. Vytlačenú želatínu zahrejeme v malom hrnci za stáleho miešania (bez vody). Necháme trocha schladnúť. Všetok tvaroh a med zmiešame. Odoberieme malú časť a dobre ju rozmiešame so želatínou. Potom pridáme aj zvyšnú časť tvarohového krému a zamiešame. Krém necháme krátko vychladnúť.
5. Hrozno umyjeme, necháme odkvapkať a odstránime stopky. Guľôčky hrozna rozpolíme pozdĺžne, popr. rozštvrtíme (podľa veľkosti). Kúsky hrozna pridáme do tvarohovej plnky a necháme trocha stuhnúť. Omelety plníme tvarohovou plnkou a povrch pocukrujeme práškovým cukrom.
Komentáre