Domáce müsli tyčinky s jablkami a škoricou
Ak rozmýšľate nad zdravými alternatívami vianočných maškŕt, ponúkame vám výborný tip na jablkovo-škoricové müsli tyčinky.
Ingrediencie:
2 šálky vlašských alebo pekanových orechov
2 šálky ovsených vločiek
1 1/2 šálky (230g ) sušených vykôstkovaných datlí (ja som použila kombináciu datlí a fíg, ale ak máte napríklad nasušené šťavnaté domáce slivky, tak ste víťazi 🙂 )
2 ČL škorice
1/4 ČL soli
220 g nakrájaných očistených jabĺk
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech si vyložíme papierom na pečenie, na ktorý nasypeme orechy a ovsené vločky. Pečieme cca 10 minút, ale odporúčam sledovať, lebo veľmi rýchlo sa krásne opečené orechy môžu zmeniť na krásne zhorené orechy (verte mi, viem o čom píšem 🙂 )
Medzitým si prichystáme štvorcovú formu 20 x 20cm, ktorú si vystelieme papierom na pečenie.
Orechy s ovsenými vločkami, škoricou a soľou si nasypeme do „food processora“ a mixujeme úplne do hladka. Potom pridáme jablká a datle a opäť mixujeme, kým nám nevznikne hustá tvárna hmota.
Vzniknutú zmes rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy, povrch dôkladne uhladíme a pri 180 stupňoch pečieme ďalších 10 až 15 minút. Necháme chvíľu vychladnúť, potom nakrájame a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Dobrú chuť 🙂
čo je to food processor?
mixer 😀