Domáce müsli tyčinky s jablkami a škoricou

Domáce müsli tyčinky s jablkami a škoricou

Ak rozmýšľate nad zdravými alternatívami vianočných maškŕt, ponúkame vám výborný tip na jablkovo-škoricové müsli tyčinky.

Ingrediencie:

2 šálky vlašských alebo pekanových orechov
2 šálky ovsených vločiek
1 1/2 šálky (230g ) sušených vykôstkovaných datlí (ja som použila kombináciu datlí a fíg, ale ak máte napríklad nasušené šťavnaté domáce slivky, tak ste víťazi 🙂 )
2 ČL škorice
1/4 ČL soli
220 g nakrájaných očistených jabĺk

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech si vyložíme papierom na pečenie, na ktorý nasypeme orechy a ovsené vločky. Pečieme cca 10 minút, ale odporúčam sledovať, lebo veľmi rýchlo sa krásne opečené orechy môžu zmeniť na krásne zhorené orechy (verte mi, viem o čom píšem 🙂 )

Medzitým si prichystáme štvorcovú formu 20 x 20cm, ktorú si vystelieme papierom na pečenie.

Orechy s ovsenými vločkami, škoricou a soľou si nasypeme do „food processora“ a mixujeme úplne do hladka. Potom pridáme jablká a datle a opäť mixujeme, kým nám nevznikne hustá tvárna hmota.

Vzniknutú zmes rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy, povrch dôkladne uhladíme a pri 180 stupňoch pečieme ďalších 10 až 15 minút. Necháme chvíľu vychladnúť, potom nakrájame a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Dobrú chuť 🙂

Dulce-de-leche.eu 

  1. Nika says:

    čo je to food processor?

    1. kl says:

      mixer 😀

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.