/ Recepty /

Najjednoduchší recept na výborné domáce karamelky

Zdroj: shutterstock

Skúste si doma pripraviť na jazyku sa rozplývajúce karamelky, ktoré vydržia celé Vianoce, ak ich dobre schováte pred malými maškrtníkmi.

Domáce karamelky

Ingrediencie

  • 400 ml šľahačkovej
  • smotany
  • 400 g cukru
  • 40 g masla

Postup prípravy

1. V malom hrnci s ťažkým dnom za stáleho miešania varíme na miernom ohni smotanu s cukrom. Keď začne karamel hustnúť a hnednúť, vypneme plyn a pridáme maslo.

2. Dôkladne premiešame, aby vznikla hladká hmota, ktorú vlejeme do vymastených formičiek na ľad alebo na papier na pečenie a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme alebo nakrájame a môžeme maškrtiť.

Pripravila: Katarína Barošová
Zdroj: časopis Môj dom Foto: isifa/shutterstock

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.