Zdroj: shutterstock
Najjednoduchší recept na výborné domáce karamelky
Skúste si doma pripraviť na jazyku sa rozplývajúce karamelky, ktoré vydržia celé Vianoce, ak ich dobre schováte pred malými maškrtníkmi.
Domáce karamelky
Ingrediencie
- 400 ml šľahačkovej
- smotany
- 400 g cukru
- 40 g masla
Postup prípravy
1. V malom hrnci s ťažkým dnom za stáleho miešania varíme na miernom ohni smotanu s cukrom. Keď začne karamel hustnúť a hnednúť, vypneme plyn a pridáme maslo.
2. Dôkladne premiešame, aby vznikla hladká hmota, ktorú vlejeme do vymastených formičiek na ľad alebo na papier na pečenie a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme alebo nakrájame a môžeme maškrtiť.
Pripravila: Katarína Barošová
Zdroj: časopis Môj dom Foto: isifa/shutterstock
Komentáre