Pečená treska s paradajkami a tymianom
Ryba s tymianom je tradičná kombinácia, na ktorú sa však v dnešnej kuchyni zabúda. Tymian krásne prevonia nielen jedlo samotné, ale aj celú kuchyňu, navyše podporuje trávenie aj imunitu. Sladké cherry paradajky skvele chutia v kombinácii s čerstvou treskou. Vyskúšajte tento rýchly a lahodný recept!
Čo potrebujete?
350 gramov tresky, optimálne čerstvej
2 lyžice olivového oleja
cherry paradajky
čerstvý tymian
1 citrón
Ako postupovať?
Predhrejte rúru na teplotu 200 stupňov Celzia. Osušte rybu papierovou utierkou. Na panvicu dajte olivový olej a keď sa zohreje pridajte ryby nakrájané na porcie. Opekajte z oboch strán po dobu 3 až 5 minút do zlatohneda.
Keď je ryba opečená, pridajte k nej do panvice paradajky, tymian a kúsok nakrájane citrónovej dužiny. Všetko spolu vložte do rúry. Pečte približne 5 až 10 minút podľa typy rúry, kým nebude ryba úplne upečená. Zistíte to tak, že sa mäso bude dať ľahučko od seba oddeľovať vidličkou „na vločky“.
Podávajte s dusenou ryžou – celozrnnou alebo vyskúšajte červenú či čiernu divú ryžu. Ako prílohu tiež môžete vyskúšať sviežu quinou, bulgur, zeleninový šalát alebo zdravší typ zemiakov – bataty, ktorým sa hovorí aj sladké zemiaky. Stačí ich nakrájané zapiecť v rúre s korením.
Tento recept obsahuje len 154 kcal, 7,6 g tuku, z čoho väčšina sú zdravé, nasýtených je len 1,1 g. Toto jedlo je skvelé aj vďaka nízkemu obsahu sacharidov. Tiež sa v ňom nachádza 52 mg sodíka, bielkoviny a vláknina.
Dobrú chuť!
Sabína Zavarská
Foto: isifa/shutterstock
Komentáre