image 44286 25 v1

Pečená treska s paradajkami a tymianom

Ryba s tymianom je tradičná kombinácia, na ktorú sa však v dnešnej kuchyni zabúda. Tymian krásne prevonia nielen jedlo samotné, ale aj celú kuchyňu, navyše podporuje trávenie aj imunitu. Sladké cherry paradajky skvele chutia v kombinácii s čerstvou treskou. Vyskúšajte tento rýchly a lahodný recept!

Čo potrebujete?

350 gramov tresky, optimálne čerstvej

2 lyžice olivového oleja

cherry paradajky

čerstvý tymian

1 citrón

Ako postupovať?

Predhrejte rúru na teplotu 200 stupňov Celzia. Osušte rybu papierovou utierkou. Na panvicu dajte olivový olej a keď sa zohreje pridajte ryby nakrájané na porcie. Opekajte z oboch strán po dobu 3 až 5 minút do zlatohneda.

Keď je ryba opečená, pridajte k nej do panvice paradajky, tymian a kúsok nakrájane citrónovej dužiny. Všetko spolu vložte do rúry. Pečte približne 5 až 10 minút podľa typy rúry, kým nebude ryba úplne upečená. Zistíte to tak, že sa mäso bude dať ľahučko od seba oddeľovať vidličkou „na vločky“.

Podávajte s dusenou ryžou – celozrnnou alebo vyskúšajte červenú či čiernu divú ryžu. Ako prílohu tiež môžete vyskúšať sviežu quinou, bulgur, zeleninový šalát alebo zdravší typ zemiakov – bataty, ktorým sa hovorí aj sladké zemiaky. Stačí ich nakrájané zapiecť v rúre s korením.

Tento recept obsahuje len 154 kcal, 7,6 g tuku, z čoho väčšina sú zdravé, nasýtených je len 1,1 g. Toto jedlo je skvelé aj vďaka nízkemu obsahu sacharidov. Tiež sa v ňom nachádza 52 mg sodíka, bielkoviny a vláknina.

Dobrú chuť!

Sabína Zavarská

Foto: isifa/shutterstock

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje