/ Recepty /

Pečená treska s paradajkami a tymianom

image 44286 25 v1

Ryba s tymianom je tradičná kombinácia, na ktorú sa však v dnešnej kuchyni zabúda. Tymian krásne prevonia nielen jedlo samotné, ale aj celú kuchyňu, navyše podporuje trávenie aj imunitu. Sladké cherry paradajky skvele chutia v kombinácii s čerstvou treskou. Vyskúšajte tento rýchly a lahodný recept!

Čo potrebujete?

350 gramov tresky, optimálne čerstvej

2 lyžice olivového oleja

cherry paradajky

čerstvý tymian

1 citrón

Ako postupovať?

Predhrejte rúru na teplotu 200 stupňov Celzia. Osušte rybu papierovou utierkou. Na panvicu dajte olivový olej a keď sa zohreje pridajte ryby nakrájané na porcie. Opekajte z oboch strán po dobu 3 až 5 minút do zlatohneda.

Keď je ryba opečená, pridajte k nej do panvice paradajky, tymian a kúsok nakrájane citrónovej dužiny. Všetko spolu vložte do rúry. Pečte približne 5 až 10 minút podľa typy rúry, kým nebude ryba úplne upečená. Zistíte to tak, že sa mäso bude dať ľahučko od seba oddeľovať vidličkou „na vločky“.

Podávajte s dusenou ryžou – celozrnnou alebo vyskúšajte červenú či čiernu divú ryžu. Ako prílohu tiež môžete vyskúšať sviežu quinou, bulgur, zeleninový šalát alebo zdravší typ zemiakov – bataty, ktorým sa hovorí aj sladké zemiaky. Stačí ich nakrájané zapiecť v rúre s korením.

Tento recept obsahuje len 154 kcal, 7,6 g tuku, z čoho väčšina sú zdravé, nasýtených je len 1,1 g. Toto jedlo je skvelé aj vďaka nízkemu obsahu sacharidov. Tiež sa v ňom nachádza 52 mg sodíka, bielkoviny a vláknina.

Dobrú chuť!

Sabína Zavarská

Foto: isifa/shutterstock

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.