/ Recepty /

Nadýchaný zeleninový quiche

image 22933 25 v1

Teplé dlhé noci, nesúce so sebou neskoré rána. Na raňajky neskoro, na obed ešte zavčasu, no na zdravý, výdatný brunch tak akurát.

Čas potrebný na prípravu: 2,5 HODINY

Ingrediencie:

Cesto:

1,5 šálky hladkej múky“
1/2 ČL soli
3 PL roztopeného masla
2 PL rastlinného tuku
1/4 šálky studenej vody

Náplň:

1 PL olivového oleja
10 stoniek špargle
4 paradajky
10 plátkov šunky
1/4 nasekanej šalotky
1 šálka mlieka
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka
3 vaječné bielka
3 vajcia
3/4 šálky strúhaného syra
1 mozarella

Postup:

1. Cesto začneme pripravovať zmiešaním soli s múkou vo väčšej mise. Pridáme maslo a rastlinný tuk a vypracujeme husté cesto. Pridáme vodu a miesime, kým sa ingrediencie nespoja. Vytvarujeme si asi 10 cm hrubú placku, vložíme do potravinovej fólie a dáme zamraziť na 1 hodinu.

2. predhrejeme si rúru na 200 °C.

3. Vyberieme cesto z mrazničky a vložíme ho medzi dve vrstvy potravinovej fólie tak, aby sme ho mohli vyvaľkať na kruh s priemerom 30 cm. Vložíme ešte na pár minút do mrazničky, aby sme mohli fóliu pohodlne odstrániť.

4. Okrúhlu zapekaciu misu vymastíme a posypeme múkou. Vložíme cesto a roztiahneme ho po celej vnútornej ploche až k okrajom. Dno a boky poprepichujeme vidličkou. Vložíme do rúry a pečieme 15 minút, potom necháme vychladnúť na mriežke.

5. Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Stonky špargle ošúpeme, paradajky nakrájame na mesiačiky, šalotku nakrájame najemno a opražíme.

6. Mlieko zmiešame s vajcami, osolíme, okoreníme a vymiešame metličkou.

7. Na cesto v zapekacej mise rozprestrieme opraženú šalotku. Navrch naukladáme vedľa seba mesiačiky paradajok, prepolené stonky špargle, každú obalenú v plátku šunky, a plátky mozarelly. Posypeme natrhanými lístkami bazalky.

8. Zalejeme vajíčkovou zmesou, posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť na 45 minút pri teplote 180 °C. Podávame s celozrnným toastom alebo čerstvým pečivom.

Dobrú chuť:)

Nadýchaný zeleninový quiche

Text: Lucia Kušnírová

Foto: thinkstock.com

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.