/ Recepty /

Nátierka z kačacej pečene s vínovou želatínou

Nátierka z kačacej pečene s vínovou želatínou

Vyskúšajte našu paštétu z kačacích pečienok. Budete prekvapení, aká je to dobrota!

UROB SI SÁM

Paštéta

SPOLU: 8 €
PRE: 4 osoby
ČAS PRÍPRAVY: 30 minút
NÁROČNOSŤ: ++

KONTROLNÝ ZOZNAM

PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA 8 €

• kačacie pečienky 500 g (4,90 €/kg)
• 100 g masla
• 1 červená cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• pohár červeného vína
• hrsť kapár (1,40 €/100 g)
• hrsť tymianu
• soľ, korenie

VÍNOVÉ ŽELÉ
• pohár červeného vína
• agar
je to želatína z morských rias; ak ju nemáme, stačí aj obyčajná želatína (0,85 €/10 g)

POSTUP

1. UZAVRETIE PÓROV
Na masle orestujeme cibuľu a neskôr cesnak. Potom pridáme očistené pečienky a zľahka ich orestujeme. Povrch pečienok sa má „zatiahnuť“, t. j. uzavrieť. 

2. KAPARY
Kačacie pečienky sú kľúčovou surovinou, majú byť čerstvé a treba ich spracovať hneď po nákupe u mäsiara. Potom pridáme kapary. 

3. VÍNO A BYLINKY
Prilejeme víno, pridáme korenie, tymian a dusíme. Na záver ochutnáme a podľa chuti dosolíme. 

Dobrú chuť!

4. PRED ROZMIXOVANÍM
Hotové pečienky rozmixujeme ponorným mixérom a spolu so zopár kúskami celých kapár nalejeme do skla. Navrchu vytvoríme vrstvičku z vínového želé. 

AKO UROBIŤ VÍNOVÉ ŽELÉ?
V kastróliku privedieme do varu víno, vypneme a primiešame agar. V prípade želatíny postupujeme podľa návodu na obale. Mierne vychladnutú zmes nalejeme na paštétu a necháme stuhnúť. Podávame s čerstvým chlebom či pečivom.

Text a foto: Lucia Súkeníková
Zodpovedný redaktor: Stanislav Botur
Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.

Komentáre

  1. Dušan Kubovčák says:

    ..mnamka..-;)!

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.