Nátierka z kačacej pečene s vínovou želatínou

20.01.2017
Nátierka z kačacej pečene s vínovou želatínou

Vyskúšajte našu paštétu z kačacích pečienok. Budete prekvapení, aká je to dobrota!

UROB SI SÁM

Paštéta

SPOLU: 8 €
PRE: 4 osoby
ČAS PRÍPRAVY: 30 minút
NÁROČNOSŤ: ++

KONTROLNÝ ZOZNAM

PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA 8 €

• kačacie pečienky 500 g (4,90 €/kg)
• 100 g masla
• 1 červená cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• pohár červeného vína
• hrsť kapár (1,40 €/100 g)
• hrsť tymianu
• soľ, korenie

VÍNOVÉ ŽELÉ
• pohár červeného vína
• agar
je to želatína z morských rias; ak ju nemáme, stačí aj obyčajná želatína (0,85 €/10 g)

POSTUP

Pečeňová paštéta - 02_LuciaSukenikova_PastetaKacPecen_IMGP5477

Pečeňová paštéta

1. UZAVRETIE PÓROV
Na masle orestujeme cibuľu a neskôr cesnak. Potom pridáme očistené pečienky a zľahka ich orestujeme. Povrch pečienok sa má „zatiahnuť“, t. j. uzavrieť. 

Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta

2. KAPARY
Kačacie pečienky sú kľúčovou surovinou, majú byť čerstvé a treba ich spracovať hneď po nákupe u mäsiara. Potom pridáme kapary. 

Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta

3. VÍNO A BYLINKY
Prilejeme víno, pridáme korenie, tymian a dusíme. Na záver ochutnáme a podľa chuti dosolíme. 

Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta

Dobrú chuť!

4. PRED ROZMIXOVANÍM
Hotové pečienky rozmixujeme ponorným mixérom a spolu so zopár kúskami celých kapár nalejeme do skla. Navrchu vytvoríme vrstvičku z vínového želé. 

AKO UROBIŤ VÍNOVÉ ŽELÉ?
V kastróliku privedieme do varu víno, vypneme a primiešame agar. V prípade želatíny postupujeme podľa návodu na obale. Mierne vychladnutú zmes nalejeme na paštétu a necháme stuhnúť. Podávame s čerstvým chlebom či pečivom.

Text a foto: Lucia Súkeníková
Zodpovedný redaktor: Stanislav Botur
Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Dušan Kubovčák | 23.01.2017, 21:53
..mnamka..-;)!
Prečítajte si
Reklama