Nátierka z kačacej pečene s vínovou želatínou
Vyskúšajte našu paštétu z kačacích pečienok. Budete prekvapení, aká je to dobrota!
Galéria
UROB SI SÁM
Paštéta
SPOLU: 8 €
PRE: 4 osoby
ČAS PRÍPRAVY: 30 minút
NÁROČNOSŤ: ++
KONTROLNÝ ZOZNAM
PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA 8 €
• kačacie pečienky 500 g (4,90 €/kg)
• 100 g masla
• 1 červená cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• pohár červeného vína
• hrsť kapár (1,40 €/100 g)
• hrsť tymianu
• soľ, korenie
VÍNOVÉ ŽELÉ
• pohár červeného vína
• agar
je to želatína z morských rias; ak ju nemáme, stačí aj obyčajná želatína (0,85 €/10 g)
POSTUP
1. UZAVRETIE PÓROV
Na masle orestujeme cibuľu a neskôr cesnak. Potom pridáme očistené pečienky a zľahka ich orestujeme. Povrch pečienok sa má „zatiahnuť“, t. j. uzavrieť.
2. KAPARY
Kačacie pečienky sú kľúčovou surovinou, majú byť čerstvé a treba ich spracovať hneď po nákupe u mäsiara. Potom pridáme kapary.
3. VÍNO A BYLINKY
Prilejeme víno, pridáme korenie, tymian a dusíme. Na záver ochutnáme a podľa chuti dosolíme.
Dobrú chuť!
4. PRED ROZMIXOVANÍM
Hotové pečienky rozmixujeme ponorným mixérom a spolu so zopár kúskami celých kapár nalejeme do skla. Navrchu vytvoríme vrstvičku z vínového želé.
AKO UROBIŤ VÍNOVÉ ŽELÉ?
V kastróliku privedieme do varu víno, vypneme a primiešame agar. V prípade želatíny postupujeme podľa návodu na obale. Mierne vychladnutú zmes nalejeme na paštétu a necháme stuhnúť. Podávame s čerstvým chlebom či pečivom.
Text a foto: Lucia Súkeníková
Zodpovedný redaktor: Stanislav Botur
Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.
..mnamka..-;)!