Hruškový koláč, ktorý si viete poľahky pripraviť napríklad aj na chalupe. Dobrú chuť!
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Už pred mnohými tisícročiami naši dávni predkovia zistili, že oheň, ale najmä dym dokáže potraviny zázračne upraviť tak, že vydržia dlhšie ako čerstvé.
V týchto horúčavách vás spoľahlivo schladia výborné ovocné nanuky, ktoré si viete doma spraviť pomerne rýchlo a jednoducho.
Každá tepelná úprava potravín do určitej miery deformuje zdravé látky.Preto je dobré vyvážiť to chutnými doplnkami.
Vyskúšajte si s nami pripraviť vynikajúce jahodové tiramisu.
Najšťavnatejší čerešňový závin z lístkového cesta môže byť na stole aj u vás doma.
Vyskúšajte si s nami upiecť osvedčenú šľahačkovú bublaninu s jahodami.
Z byliniek sa nerobia len bylinkové čaje, ktoré každý z nás dobre pozná. Vyskúšali ste napríklad chutný a zdravý bylinkový sirup? Nielenže chutí, ale aj lieči a má mnohostranné využitie. Môžete piť, pridať do drinkov, čajov, koláčov, šalátov alebo užívať ako liek.
Originálna biopotravina, vyrábaná na Slovensku odpradávna, si právom vyslúžila aj zápis do medzinárodného registra chránených špecialít.
Ak raz vyskúšate domáci kváskový chlieb, iný si už nedáte. Jeho príprava je síce časovo náročnejšia, ale jeho vôňa, chrumkavá kôrka, nadýchaná a vláčna striedka rozhodne stoja za to! Navyše, kvások je oproti kvasniciam zdraviu prospešný, pretože dokáže rozložiť i ťažšie stráviteľné látky prítomné v múke, čo kvasnice nedokážu.
Máte radi chutné domáce jedlá, ktoré sú zároveň zdravé a môžete si ich vyrobiť bez továrenského spracovania? Vyskúšajte domáci syr z jogurtu!
Jar je v prírode charakteristická nielen pučaním či klíčením a bujným rastom rastlín, ale aj rodením sa mláďat a regeneráciou, omladením i novým štartom do ďalšej etapy života. Symbolom jari sa stali mláďatá, zajačiky, kozliatka i kuriatka, ale i vajíčka.
Kde sa diskutuje