Med je pre mnohých symbolom vianočných sviatkov, no v zimnom období je aj dôležitou prevenciou proti chorobám, a tiež liečivým zázrakom z prírody.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Prudko čokoládová torta, po ktorej sa len tak zapráši
Takmer každý z nás premýšľa nad tým, ako sa dá ušetriť pri nakupovaní. Najjednoduchšou cestou je nekupovať to, čo si viete pripraviť sami a lacnejšie. Veľkou záťažou pre naše životné prostredie a peňaženku, sú prípravky na pranie bielizne. Viete, ako si vyrobíte voňavú a zjemňujúcu domácu aviváž?
Každý kulinár vám potvrdí, že čerstvé bylinky pri príprave jedál nič nenahradí. Avšak vždy lepšou voľbou, ako sušené bylinky zo supermarketov, sú vlastnoručne vypestované a správne zamrazené.
Ako si spestriť čas, ktorý trávime spolu rodinou, keď nemôžeme ísť na cintoríny, návštevy, veľké nákupy, či do reštaurácie? Pripravte si spolu s deťmi milé tekvicové sušienky v podobe strašidelných svetlonosov s výbornou kakaovou náplňou. Deti ich zbožňujú a vás potešia tiež!
Každý z nás pozná jablkové dobroty na mnoho spôsobov. Zvyčajne však ide o sladké koláče či jablkové pyré. Ak máte bohatú úrodu jabĺk, existujú podstatne zdravšie a sviežejšie alternatívy, ako si ich vychutnáte.
Broskyne sú vďaka svojej šťavnatosti a sviežej chuti veľmi obľúbenou súčasťou sladkých receptov. Nájdete ich však aj v moderných zeleninovo-ovocných šalátoch. Známy je tiež recept na kurací alebo bravčový rezeň zapečený s broskyňou a syrom. Máte chuť vyskúšať nové recepty z broskýň?
Prišla sezóna šťavnatých sliviek, ktoré sa dajú spracovať na rôzne spôsoby. Ak máte k dispozícii domáce, chemicky neošetrené slivky, je škoda nepripraviť z nich aj jeden z najobľúbenejších sladkých pokrmov na Slovensku – tradičné slivkové gule.
Ak ste ešte neskúšali grilovať banány, nebojte sa toho! Tento jednoduchý a nenáročný dezert určite stojí za vyskúšanie.
Vyskúšajte nové cestovinové pochúťky – pikantné tagliatelle s nečakanou ingredienciou a zapekané rigatoni s klobásou a smotanovou ricottou.
Prvoradé použitie papiera na pečenie pozná každý. Vďaka nemu nemusíme vymastiť plech či formu na pečenie a cesto sa neprilepí. Je žiaruvzdorný, nepriľnavý, odolný voči mastnote. Je tiež dobrým pomocníkom na čistenie, ale môžeme ho použiť aj mnohými inými spôsobmi.
Pečená ovocná dreň alebo „ovocná koža“, ako sa jej často hovorí, je rýchlou, zdravou a chutnou náhradou za sladkosti pre deti i dospelých. Navyše je zábavná, osviežujúca a v uzatvorenej nádobe vydrží týždne. Môžete ju dokonca hodiť aj do mrazu!
Kde sa diskutuje