image 24147 25 v1
Galéria (13)

Nebo v ústach! Vyskúšajte tento makový zákusok bez múky

Nadýchaný makový zákusok s orieškami, ktorý si môžete pripraviť bez použitia múky. 

Galéria

Jahodová nepečená torta
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Makový zákusok
Makový zákusok
Makový zákusok
Makový zákusok
Makový zákusok
Makový zákusok

Ingrediencie:

rozpis na plech 30×40 cm

150g mletého maku
150 g mletých orechov
2KL prášku do pečiva
9 vajec
štipka soli
190 g masla
200 g práškového cukru
70 ml ovocného sirupu (u mňa malinový)
trochu rumu (možno nahradiť rumovou arómou alebo vynechať)
džem pod čokoládovú polevu ( u mňa 4 PL kopcovité malinového džemu)

čokoládová poleva:

100 g varovej čokolády
100 g cery (stužený tuk)

Postup:

Mletý mak, mleté orechy a prášok do pečiva zmiešame v miske. Maslo a práškový cukor vymiešame na penu. Po jednom pridávame žĺtka a zakaždým dobre premiešame. Pridáme ovocný sirup a rum, prešľaháme. Pridáme makovo-orechovú zmes a ručné ju vmiešame. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne ho vmiešame do makovo-orechovej masy. Piškótu vylejeme na vymastený a papierom na pečenie vyložený plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 20 minút. Kontrola špajľou. Na vychladnutý koláč natrieme džem a polejeme čokoládovou polevou.

Čokoládová poleva: nad parou za stáleho miešania rozpustime rovnaké množstvo čokolády a cery. Polevu nechajte stuhnúť pri izbovej teplote, nebude tak praskať pri krájaní.

makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok
makový zákusok

Príjemné mlsanie 🙂

adkas-tastyfood.blogspot.sk 

  1. Anonym says:

    nie je tu tých vajec veľa

  2. anabela says:

    tie blbé názvy vraj nebo v ústach

    1. Jana says:

      Presne tak. Leze to aj mne na nervy. Nebo v ustach, nebicko papulke… kto to kedy vymyslel taku blbost?!?!?

      1. Klara says:

        Tak to vas naozaj lutujem, ze ste este nezazili nebo v ustach 🙂

  3. mária says:

    Ten zákusok je vynikajúci, pečiem ho už x rokov. Recept mám z 12 vajec. Rozdiel je v tom, že nedávam sirup, ale ešte na teplý (nie horúci) koláč vylejem 2 dcl rumu. Doteraz mal úspech u každého, kto ho ochutnal.

    1. Anonym says:

      Humenske rezy 🙂

  4. Anonym says:

    vyzerá naozaj dobre

  5. janka says:

    moze mi niekto povedat, co znamena „2KL prášku do pečiva “ -> kolko je to ? co je KL ? dakujem

    1. Anonym says:

      KL – znamená kávová lyžička

  6. stanka says:

    že by sme si dali v nedelu , a ked je bez muky 🙂 tak ani moc nepriberieme

  7. Anonym says:

    strašne vela vajičok

  8. Anonym says:

    Vynikajuci ….

  9. Peto says:

    zajtra vyskusam a verim ze prekvapim svoju polovicku 🙂

  10. Marta Kerhátová says:

    super koláčik

  11. Mon Zaj says:

    Skvely kolac, ale ja som Robila cesto z 200 g maku (mala som 200g balenie z obchodu), 100g orechov, 70 g kokosoveho tuku (orechy a mak maju sami osebe vela oleja), 3 vajicka a iba 50g cukru. Menej kaloricka/cholesterova bomba sa naozaj velmi vydarila a aj skvele chutila! Teply kolacik som este potrela zmesou 2 lyzice malinoveho lekvaru a jedna lyzica teplej vody (vymiesat, aby sa s tym dal lahko natriet kolac).

  12. monteska says:

    je vynikajúci, ja davam na vrch citronovu polevu…mňam…

  13. tatiana says:

    Kolačik sa vydaril a moc chutil. Ďakujem za receptik

  14. Anna says:

    Vyzerá úžasne.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje