Makovo-pomarančová maškrta, ktorej neodoláte

Makovo-pomarančová maškrta, ktorej neodoláte

Diéty zamknite bezpečne do skrine a zamaškrťte si s nami!


Čas potrebný na prípravu:

1,5 hodiny

Cesto:

1 šálka maku
1/2 šálky mlieka
1 kocka masla
kôra z 1 pomaranča
1 šálka práškového cukru
2 šálky polohrubej múky
1/2 šálky mandlí (lupienkov)
1/2 šálky pomarančovej šťavy
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 ČL mletej škorice

Poleva:
1 šálka práškového cukru
2/3 šálky pomarančovej šťavy
1/2 šálky vody
celá škorica

Postup:

1 Vajíčka s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme pomletý mak, múku, prášok do pečiva, mlieko, roztopené maslo, mandle, pomarančovú šťavu, škoricu a vypracujeme cesto.

Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a dáme piecť pri 200 °C. Po 30 minútach skúšame špajdľou, či je koláč hotový. Keď sa nič neprilepí, vyberieme ho z rúry.

Hneď po vybratí z rúry koláč polejeme pomarančovou polevou. Tú si pripravíme v menšom hrnci. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme prejsť varom. Odstavíme, vyberieme škoricu a môžeme polievať. Na záver ozdobíme hoblinami z pomarančovej kôry.  

makový a pomarančový koláč

Recept bol uverejnený  v časopise Môj dom.

  1. ivet says:

    Super mnam recept

  2. Anonym says:

    kolko gramov ma kocka masla?

  3. Mia says:

    Odkial mate fotky? Pretoze v recepte je mlety mak a na fotke cely?!? Zase opisane z nejakej americkej stranky a zle prelozene, ze..
    Stick butter – kocka masla – je 115g. Aspon to by ste mohli napisat!

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje