Makovo-pomarančová maškrta, ktorej neodoláte
Diéty zamknite bezpečne do skrine a zamaškrťte si s nami!
Čas potrebný na prípravu:
1,5 hodiny
Cesto:
1 šálka maku
1/2 šálky mlieka
1 kocka masla
kôra z 1 pomaranča
1 šálka práškového cukru
2 šálky polohrubej múky
1/2 šálky mandlí (lupienkov)
1/2 šálky pomarančovej šťavy
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 ČL mletej škorice
Poleva:
1 šálka práškového cukru
2/3 šálky pomarančovej šťavy
1/2 šálky vody
celá škorica
Postup:
1 Vajíčka s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme pomletý mak, múku, prášok do pečiva, mlieko, roztopené maslo, mandle, pomarančovú šťavu, škoricu a vypracujeme cesto.
2 Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a dáme piecť pri 200 °C. Po 30 minútach skúšame špajdľou, či je koláč hotový. Keď sa nič neprilepí, vyberieme ho z rúry.
3 Hneď po vybratí z rúry koláč polejeme pomarančovou polevou. Tú si pripravíme v menšom hrnci. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme prejsť varom. Odstavíme, vyberieme škoricu a môžeme polievať. Na záver ozdobíme hoblinami z pomarančovej kôry.
Recept bol uverejnený v časopise Môj dom.
Super mnam recept
kolko gramov ma kocka masla?
Odkial mate fotky? Pretoze v recepte je mlety mak a na fotke cely?!? Zase opisane z nejakej americkej stranky a zle prelozene, ze..
Stick butter – kocka masla – je 115g. Aspon to by ste mohli napisat!