/ Recepty /

Makovo-pomarančová maškrta, ktorej neodoláte

Makovo-pomarančová maškrta, ktorej neodoláte

Diéty zamknite bezpečne do skrine a zamaškrťte si s nami!


Čas potrebný na prípravu:

1,5 hodiny

Cesto:

1 šálka maku
1/2 šálky mlieka
1 kocka masla
kôra z 1 pomaranča
1 šálka práškového cukru
2 šálky polohrubej múky
1/2 šálky mandlí (lupienkov)
1/2 šálky pomarančovej šťavy
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 ČL mletej škorice

Poleva:
1 šálka práškového cukru
2/3 šálky pomarančovej šťavy
1/2 šálky vody
celá škorica

Postup:

1 Vajíčka s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme pomletý mak, múku, prášok do pečiva, mlieko, roztopené maslo, mandle, pomarančovú šťavu, škoricu a vypracujeme cesto.

Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a dáme piecť pri 200 °C. Po 30 minútach skúšame špajdľou, či je koláč hotový. Keď sa nič neprilepí, vyberieme ho z rúry.

Hneď po vybratí z rúry koláč polejeme pomarančovou polevou. Tú si pripravíme v menšom hrnci. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme prejsť varom. Odstavíme, vyberieme škoricu a môžeme polievať. Na záver ozdobíme hoblinami z pomarančovej kôry.  

makový a pomarančový koláč

Recept bol uverejnený  v časopise Môj dom.

Komentáre

  1. Super mnam recept

  2. kolko gramov ma kocka masla?

  3. Odkial mate fotky? Pretoze v recepte je mlety mak a na fotke cely?!? Zase opisane z nejakej americkej stranky a zle prelozene, ze..
    Stick butter – kocka masla – je 115g. Aspon to by ste mohli napisat!

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.