Makovo-orechová bábovka s jablkami
Nadýchaná bábovka s jabĺčkami doplnená makom a orechami. Nie je lepší spôsob, ako začať chladné jesenné ráno pri čaji s takouto dobrotou.
Ingrediencie:
2 vajcia,
1 hrnček mletého maku,
2 hrnčeky polohrubej múky,
1 hrnček trstinového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
1/2 hrnčeka oleja,
1 hrnček mlieka,
1 kypriaci prášok do pečiva,
1 väčšie jablko,
citrónová kôra z 1/2 citróna,
1/2 KL mletej škorice,
orechy a práškový cukor na posypanie.
Postup:
Celé vajcia vyšľahajte s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny, pridajte olej, mlieko a ešte jemne prešľahajte. Postupne vsypte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, makom, škoricou, citrónovou kôrou a metličkou dôkladne premiešajte. Na záver pridajte olúpané a na malé časti pokrájané jablko. Pripravené cesto nalejte do vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 – 50 minút. Po upečení posypte práškovým cukrom zmiešaným s posekanými orechmi.
text: Michaela Donauerová
foto: isifa/Shutterstock
Je výborná.