/ Recepty /

Makovo-orechová bábovka s jablkami

image 51473 25 v1

Nadýchaná bábovka s jabĺčkami doplnená makom a orechami. Nie je lepší spôsob, ako začať chladné jesenné ráno pri čaji s takouto dobrotou.

Ingrediencie:

2 vajcia,
1 hrnček mletého maku,
2 hrnčeky polohrubej múky,
1 hrnček trstinového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
1/2 hrnčeka oleja,
1 hrnček mlieka,
1 kypriaci prášok do pečiva,
1 väčšie jablko,
citrónová kôra z 1/2 citróna,
1/2 KL mletej škorice,
orechy a práškový cukor na posypanie.

Postup:

Celé vajcia vyšľahajte s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny, pridajte olej, mlieko a ešte jemne prešľahajte. Postupne vsypte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, makom, škoricou, citrónovou kôrou a metličkou dôkladne premiešajte. Na záver pridajte olúpané a na malé časti pokrájané jablko. Pripravené cesto nalejte do vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 – 50 minút. Po upečení posypte práškovým cukrom zmiešaným s posekanými orechmi.

text: Michaela Donauerová
foto: isifa/Shutterstock

Komentáre

  1. Je výborná.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.