Domáci tvarohový koláč so slivkami a makom

14.09.2017
14.09.2017 (0)
Domáci tvarohový koláč so slivkami a makom

Ak máte radi kombináciu maku a sliviek, vyskúšajte tento vynikajúci koláč obohatený tvarohom a chrumkavou posýpkou.

Ingrediencie

Cesto:

125 g studeného masla
1 vajce
60 g práškového cukru
225 g hladkej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva

Náplň:

500 g jemného tvarohu
2 vajcia
125 g práškového cukru
150 g mletého maku
2 PL vanilkového pudingu

cca 500 g čerstvých sliviek

Posýpka:

50 g ovsených vločiek
25 g posekaných mandlí
100 g studeného masla
50 g práškového cukru
120 g hladkej múky

Postup

Spracujeme si spolu maslo, vajce, múku, práškový cukor, prášok do pečiva a vytvoríme hladké cesto, ktoré rukami roztlačíme na dno aj boky (asi do 3/4 výšky formy) 25-26 cm tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou.

Formu s cestom odložíme aspoň na 15 minút do chladničky.

Medzitým si pripravíme náplň. Mixérom si spolu všetko vyšľaháme (okrem sliviek), kým sa suroviny nespoja.

Krém vylejeme na vychladené cesto do formy a obložíme slivkami, ktoré sme si vykôstkovali a nakrájali na štvrtinky. Vrch posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme len zmiešaním všetkých surovín, ktoré rukami stláčame, kým sa nám nevytvorí posýpka.

Pečieme pri 180 stupňoch asi 35-40 minút. Najlepšie je nechať koláč vo forme a vložiť na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ho nechať chvíľu postáť pri izbovej teplote, vybrať z formy a spokojne podávať.

Dobrú chuť!

dulce-de-leche.eu 

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama