/ Recepty /

Domáci tvarohový koláč so slivkami a makom

image 43729 25 v1

Ak máte radi kombináciu maku a sliviek, vyskúšajte tento vynikajúci koláč obohatený tvarohom a chrumkavou posýpkou.

Ingrediencie

Cesto:

125 g studeného masla
1 vajce
60 g práškového cukru
225 g hladkej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva

Náplň:

500 g jemného tvarohu
2 vajcia
125 g práškového cukru
150 g mletého maku
2 PL vanilkového pudingu

cca 500 g čerstvých sliviek

Posýpka:

50 g ovsených vločiek
25 g posekaných mandlí
100 g studeného masla
50 g práškového cukru
120 g hladkej múky

Postup

Spracujeme si spolu maslo, vajce, múku, práškový cukor, prášok do pečiva a vytvoríme hladké cesto, ktoré rukami roztlačíme na dno aj boky (asi do 3/4 výšky formy) 25-26 cm tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou.

Formu s cestom odložíme aspoň na 15 minút do chladničky.

Medzitým si pripravíme náplň. Mixérom si spolu všetko vyšľaháme (okrem sliviek), kým sa suroviny nespoja.

Krém vylejeme na vychladené cesto do formy a obložíme slivkami, ktoré sme si vykôstkovali a nakrájali na štvrtinky. Vrch posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme len zmiešaním všetkých surovín, ktoré rukami stláčame, kým sa nám nevytvorí posýpka.

Pečieme pri 180 stupňoch asi 35-40 minút. Najlepšie je nechať koláč vo forme a vložiť na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ho nechať chvíľu postáť pri izbovej teplote, vybrať z formy a spokojne podávať.

Dobrú chuť!

dulce-de-leche.eu 

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.