Karamelový nepečený cheesecake

27.01.2017
27.01.2017 (0)
Karamelový nepečený cheesecake

Máte chuť na niečo sladké, ľahké a pokiaľ možno s čo najmenším obsahom tuku? Predsa len, mnohí sa snažia po Vianociach schudnúť, no niekedy je to skutočne ťažké a chuť na sladkosti je neodbytná.

V tomto prípade dobre poslúži bleskový nepečený cheesacake, ktorý je najlepšie pripraviť aspoň pár hodín pred podávaním. Okrem toho, že neobsahuje až tak mnoho tuku, nájdeme v ňom (na dezert) pomerne vysoký obsah bielkovín. Okrem toho, že utíši túžbu po sladkom, celkom dobre zasýti, čiže poslúži napríklad aj ako sladké raňajky. Jeden kúsok obsahuje iba približne 170 kcal.

Ingrediencie:

500g jemný polotučný tvaroh (nie hrudkovitý)
kôra z 1/2 citróna
1 želatínový stužovač
2 PL práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru / vanilkový extrakt
150 g sušienok Lotus (alebo iných karamelových sušienok)
80g masla
2 PL karamelovej nátierky Lotus

Postup:

1. Sušienky najemno nadrvíme v mise pomocou tĺčika alebo kuchynského valčeka. Môžme ich zomlieť aj v mixéri. Maslo rozpustíme a zmiešame ho s nadrvenými sušienkami. Vznikne nám hmota, ktorú rozotrieme na dno okrúhlej tortovej formy s odnímateľným nepriľnavým dnom a priemerom cca 20 cm. Hmotu dobre utlačíme a dáme zatuhnúť do chladničky.

2. Vymiešame tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom (extraktom). Do zmesi nastrúhame kôru z citróna. Podľa návodu si pripravíme želatínový stužovač a primiešame ho za stáleho miešania do tvarohovej hmoty. Následne vyberieme z chladničky sušienkový "korpus" a hmotu rovnomerne naň natrieme.

3. V mikrovlnke si v malej miske zohrejeme karamelovú nátierku tak aby bola tekutá. Vrch dezertu ozdobíme karamelovou nátierkou.

4. Necháme v chladničke stuhnúť minimálne 2 hodiny, ideálne počas celej noci. Podávame samostatne, so šľahačkou alebo s ovocím, výborný je ku káve a čaju.

Želáme dobrú chuť!

text a foto: Anna Martausová

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Prečítajte si
Reklama