/ Recepty /

Karamelové kocky

karamelove kocky

Recept na karamelové kocky obalené v marhuľovej marmeláde a mandľových lupienkoch

Karamel: 
100 g kryštálového cukru
200 ml vody 
Na cesto: 
3 vajcia
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
150 g polohrubej múky
1 PL kakaa 

Cesto: 
6 vajec
300 g polohrubej múky
120 g práškového cukru
1 bal Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g mletých vlašských orechov 

Na cesto: 
150 g mäkkého másla
120 g práškového cukru
250 g mäkkého tvarohu
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
2 banány 

Rumová poleva: 

250 g práškového cukru
100 ml rumu 

Ešte potrebujeme:
formu na pečenie typu srnčí chrbát ( 30 x 11 cm) 

Na potretie a obalenie: 
250 g riedkej marhuľovej marmelády
200 g opražených mandľových lupienkov 

1. Karamel: Cukor najprv nasucho opražíme v hrnci. Do rozpáleného cukru vlejeme za stáleho miešania vodu, stiahneme z ohňa, rozmiešame a potom vrátime na mierny oheň – vymiešame hladký karamel.

2. Cesto: Oddelíme žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom vmiešame rozpustený karamel. Múku preosejeme s kypriacim práškom a mletými orechmi a vmiešame ju do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka pomocou varešky vmiešame do cesta.

3. Cesto vylejeme na vyšší plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote cca 180 °C po dobu asi 20 minút.

4. Poleva: Práškový cukor vymiešame s rumom dohladka. Ešte horúci múčnik polejeme po upečení polevou. Múčnik necháme vychladnúť a potom ho rozkrájame na kocky veľké 5 x 5 cm.

5. Boky každej kocky potrieme marmeládou a obalíme v opražených mandľových lupienkoch.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.