Karamelový zákusok s kokosom a pekanovými orechami
Na tuhé cesto ide kokosovo - orechová zmes poliata karamelovou masou a vrch je posypaný čokoládovými čipsami. Neznie to lákavo?
Galéria
Ingrediencie:(rozpis je na menší plech (22 x 33cm))
250 g polohrubej múky
125 g hnedého cukru
125 g masla
250 g pekanových orechov (posekaných)
250 g strúhaného kokosu
1 kondenzované mlieko nezahustené (cca 400 ml)
250g karameliek (ja som použila poľské Krowky)
2 PL mlieka
150 g čokoládových čipsov
Postup:
Preosiatu múku, maslo a cukor pomrvíme v miske. Tak ako keď robíme drobenku na kysnutý koláč. Túto zmes nasypeme na papierom vyložený plech.
Urovnáme a dáme zapiecť na 10 minút do, predom vyhriatej, rúry na 180 stupňov. Posekané pekanové orechy zmiešame s kokosom a posypeme predpečené cesto. Polejeme kondenzovaným mliekom. Dbáme nato, aby sme poliali rovnomerne celý plech. Pri fotení postupu som na jednom mieste malý kúsok nepoliala, a potom sa pri krájaní spodné cesto drobilo.
Polievkovou lyžicou si môžete pomôcť a popritláčať cesto. Rozhodne nemiešať! Dáme do rúry ešte na 15 – 20 minút zapiecť.
Medzitým za stáleho miešania si rozpustíme karamelky s 2 PL mlieka nad parou. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme ochladiť a potom ho polejeme roztopenými karamelkami.
Necháme úplne vychladiť a vrch posypeme čokoládovými čipsami.
Dobrú chuť!
adkas-tastyfood.blogspot.co.uk
Komentáre