/ Recepty /

Mramorový koláčik s mandľovou príchuťou a černicami

Mramorový koláčik s mandľovou príchuťou a černicami

Ľahký a chutný mramorový koláč s černicami, ktorého príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.

Ingrediencie:

rozpis do formy na biskupský chlebík (30 x 11 x 7cm)

150 g černíc (môžu byť aj mrazené, alebo z kompótu)
2 PL kryštálového cukru

250g polohrubej múky
2 Kl prášku do pečiva
3 vajcia
200 g kryštálového cukru
150 ml gréckeho jogurtu (alebo iný, podobný)
6 PL slnečnicového oleja
1 KL mandľového extraktu (prípadne 1 vanilkový cukor)
štipka soli

okrem toho :

2 PL mandľových plátkov (orestovaných na suchej panvici )
1 Pl práškového cukru na posyp

Postup:

Na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a odložíme bokom. Černice umyjeme, osušíme a rozmixujeme s 2 PL kryštálového cukru. Odložíme bokom.

Vajcia našľaháme s 200 g kryštálového cukru. Pridáme olej, jogurt a vanilkový extrakt. Prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Formu vyložíme papierom a nalejeme zhruba tretinu cesta. Na to dáme tretinu černicového pyré. Opäť cesto, pyré, cesto a pyré. Cesto s pyré premiešame krúživými pohybmi tak, aby nám vzniklo mramorovanie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 55 minút. Kontrola špajľou. Vyberieme z rúry a ešte horúci koláč posypeme mandľovými lupienkami. Môžeme poprášiť práškovým cukrom. Dobrú chuť!

adkas-tastyfood.blogspot.co.uk 

Komentáre

  1. co znamena PL?

    1. polievkova lyzica

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.