Mramorový koláčik s mandľovou príchuťou a černicami

Mramorový koláčik s mandľovou príchuťou a černicami

Ľahký a chutný mramorový koláč s černicami, ktorého príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.

Ingrediencie:

rozpis do formy na biskupský chlebík (30 x 11 x 7cm)

150 g černíc (môžu byť aj mrazené, alebo z kompótu)
2 PL kryštálového cukru

250g polohrubej múky
2 Kl prášku do pečiva
3 vajcia
200 g kryštálového cukru
150 ml gréckeho jogurtu (alebo iný, podobný)
6 PL slnečnicového oleja
1 KL mandľového extraktu (prípadne 1 vanilkový cukor)
štipka soli

okrem toho :

2 PL mandľových plátkov (orestovaných na suchej panvici )
1 Pl práškového cukru na posyp

Postup:

Na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a odložíme bokom. Černice umyjeme, osušíme a rozmixujeme s 2 PL kryštálového cukru. Odložíme bokom.

Vajcia našľaháme s 200 g kryštálového cukru. Pridáme olej, jogurt a vanilkový extrakt. Prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Formu vyložíme papierom a nalejeme zhruba tretinu cesta. Na to dáme tretinu černicového pyré. Opäť cesto, pyré, cesto a pyré. Cesto s pyré premiešame krúživými pohybmi tak, aby nám vzniklo mramorovanie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 55 minút. Kontrola špajľou. Vyberieme z rúry a ešte horúci koláč posypeme mandľovými lupienkami. Môžeme poprášiť práškovým cukrom. Dobrú chuť!

adkas-tastyfood.blogspot.co.uk 

  1. Anna says:

    co znamena PL?

    1. vm says:

      polievkova lyzica

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.