/ Recepty /

Citrónové lievance s omáčkou z černíc

image 38880 25 v1

Ak nemáte z leta namrazené černice, môžete na prípravu chutných raňajok pokojne použiť aj iné lesné ovocie. 

Ingrediencie

Lievance :

1 vajce
1 šálka hladkej múky
1 PL cukru
kôra z jedného citrónu
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
1 šálka acidofilného mlieka
2 PL masla, alebo oleja

Postup prípravy:

Všetko si spolu zmiešame a na panvici upečieme lievance.

Omáčka:

2 šálky černíc (alebo iného ovocia)
2 PL g hnedého cukru (alebo podľa chuti)
60 ml javorového sirupu

Postup prípravy:

Černice si premiešame s cukrom a jemne popučíme vidličkou. Potom si precedíme vzniknutú šťavu a varíme na miernom ohni, až kým nám nevznikne lepkavá sirupová konzistencia. Stiahneme z ohňa, necháme chvíľu vychladnúť, a potom pridáme javorový sirup a černice. Omáčka chutí najviac ešte za tepla.

Dobrú chuť!

Text a foto: dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.