image 38880 25 v1

Citrónové lievance s omáčkou z černíc

Ak nemáte z leta namrazené černice, môžete na prípravu chutných raňajok pokojne použiť aj iné lesné ovocie. 

Ingrediencie

Lievance :

1 vajce
1 šálka hladkej múky
1 PL cukru
kôra z jedného citrónu
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
1 šálka acidofilného mlieka
2 PL masla, alebo oleja

Postup prípravy:

Všetko si spolu zmiešame a na panvici upečieme lievance.

Omáčka:

2 šálky černíc (alebo iného ovocia)
2 PL g hnedého cukru (alebo podľa chuti)
60 ml javorového sirupu

Postup prípravy:

Černice si premiešame s cukrom a jemne popučíme vidličkou. Potom si precedíme vzniknutú šťavu a varíme na miernom ohni, až kým nám nevznikne lepkavá sirupová konzistencia. Stiahneme z ohňa, necháme chvíľu vychladnúť, a potom pridáme javorový sirup a černice. Omáčka chutí najviac ešte za tepla.

Dobrú chuť!

Text a foto: dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje