
Citrónové lievance s omáčkou z černíc
Ak nemáte z leta namrazené černice, môžete na prípravu chutných raňajok pokojne použiť aj iné lesné ovocie.
Ingrediencie
Lievance :
1 vajce
1 šálka hladkej múky
1 PL cukru
kôra z jedného citrónu
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
1 šálka acidofilného mlieka
2 PL masla, alebo oleja
Postup prípravy:
Všetko si spolu zmiešame a na panvici upečieme lievance.
Omáčka:
2 šálky černíc (alebo iného ovocia)
2 PL g hnedého cukru (alebo podľa chuti)
60 ml javorového sirupu
Postup prípravy:
Černice si premiešame s cukrom a jemne popučíme vidličkou. Potom si precedíme vzniknutú šťavu a varíme na miernom ohni, až kým nám nevznikne lepkavá sirupová konzistencia. Stiahneme z ohňa, necháme chvíľu vychladnúť, a potom pridáme javorový sirup a černice. Omáčka chutí najviac ešte za tepla.
Dobrú chuť!
Text a foto: dulce-de-leche.eu
Komentáre