image 46441 25 v1

Lahodná maková torta s vanilkovým pudingom

Vyskúšajte si s nami pripraviť výbornú makovú tortu zvláčnenú jabĺčkami a dochutenú citrónom.

Ingrediencie:

(rozpis na formu o priemere 24 cm)

2 vajcia

150 g kryštálového cukru

200 ml kyslej smotany (hustej, krémovej)

50 ml oleja

nastrúhaná kôra z 1 citróna

150 g polohrubej múky

100 g nemletého maku

1 KL sódy bikarbóny

1/2 KL prášku do pečiva

štipka soli 

Postup:

Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Pridáme mak. Odložíme bokom.

Vajcia našľaháme s cukrom. Pridáme smotanu, olej a prešľaháme. Nastrúhame jabĺčka rovno do misy. Nemusíme ich šúpať. Ja som jedno nastrúhala a druhé som narezala na maličké kocky.

Potom prisypeme všetky sypké suroviny. Premiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.

Pečieme pri 180 stupňoch 35 – 40 minút. Kontrola špajľou. Rúru vypneme a necháme aspoň 10 minút ochladiť pri otvorených dvierkach. Potom kraje nožom oddelíme od tortovej formy. Oddelíme obruč a preložíme tortu na mriežku a necháme úplné vychladnúť.

Ideálne podávať s vanilkovým pudingom alebo zmrzlinou.

Dobrú chuť 🙂

adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. nada says:

    Vysskusaj

  2. peto166 says:

    hm… vyzera to zaujimavo 🙂

  3. Maria says:

    Prosím koľko jabĺk ?

  4. marcela.svrcinova says:

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.