Lahodná maková torta s vanilkovým pudingom
Vyskúšajte si s nami pripraviť výbornú makovú tortu zvláčnenú jabĺčkami a dochutenú citrónom.
Ingrediencie:
(rozpis na formu o priemere 24 cm)
2 vajcia
150 g kryštálového cukru
200 ml kyslej smotany (hustej, krémovej)
50 ml oleja
nastrúhaná kôra z 1 citróna
150 g polohrubej múky
100 g nemletého maku
1 KL sódy bikarbóny
1/2 KL prášku do pečiva
štipka soli
Postup:
Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Pridáme mak. Odložíme bokom.
Vajcia našľaháme s cukrom. Pridáme smotanu, olej a prešľaháme. Nastrúhame jabĺčka rovno do misy. Nemusíme ich šúpať. Ja som jedno nastrúhala a druhé som narezala na maličké kocky.
Potom prisypeme všetky sypké suroviny. Premiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.
Pečieme pri 180 stupňoch 35 – 40 minút. Kontrola špajľou. Rúru vypneme a necháme aspoň 10 minút ochladiť pri otvorených dvierkach. Potom kraje nožom oddelíme od tortovej formy. Oddelíme obruč a preložíme tortu na mriežku a necháme úplné vychladnúť.
Ideálne podávať s vanilkovým pudingom alebo zmrzlinou.
Dobrú chuť 🙂
Vysskusaj
hm… vyzera to zaujimavo 🙂
Prosím koľko jabĺk ?
kolac