/ Recepty /

Lahodná maková torta s vanilkovým pudingom

image 46441 25 v1

Vyskúšajte si s nami pripraviť výbornú makovú tortu zvláčnenú jabĺčkami a dochutenú citrónom.

Ingrediencie:

(rozpis na formu o priemere 24 cm)

2 vajcia

150 g kryštálového cukru

200 ml kyslej smotany (hustej, krémovej)

50 ml oleja

nastrúhaná kôra z 1 citróna

150 g polohrubej múky

100 g nemletého maku

1 KL sódy bikarbóny

1/2 KL prášku do pečiva

štipka soli 

Postup:

Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Pridáme mak. Odložíme bokom.

Vajcia našľaháme s cukrom. Pridáme smotanu, olej a prešľaháme. Nastrúhame jabĺčka rovno do misy. Nemusíme ich šúpať. Ja som jedno nastrúhala a druhé som narezala na maličké kocky.

Potom prisypeme všetky sypké suroviny. Premiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.

Pečieme pri 180 stupňoch 35 – 40 minút. Kontrola špajľou. Rúru vypneme a necháme aspoň 10 minút ochladiť pri otvorených dvierkach. Potom kraje nožom oddelíme od tortovej formy. Oddelíme obruč a preložíme tortu na mriežku a necháme úplné vychladnúť.

Ideálne podávať s vanilkovým pudingom alebo zmrzlinou.

Dobrú chuť 🙂

adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

  1. hm… vyzera to zaujimavo 🙂

  2. Prosím koľko jabĺk ?

  3. marcela.svrcinova says:

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.