/ Recepty /

Syrovo-bylinkové pečivo

syrovo bylinkove pecivo

Po Veľkej noci je ten najvyšší čas tešiť sa na máj - lásky čas, pálenie čarodejníc a stavanie májov. Aby Vám čakanie na májové veselie rýchlejšie ubiehalo, v spolupráci s Dr. Oetkerom vám prinášame chutný recept na Syrovo-bylinkové pečivo.
 

Prísady


Cesto: 
125 g hladkej múky 
1/2 bal Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker 
90 g masla alebo Hery 
štipka soli 
90 g nastrúhaného syra 
3 žĺtka 
2 KL vody 
1 vajce na potretie 
semienka alebo korenie na posypanie (mak, kmín, sezam, korenie, paprika) 
 
Syrový krém: 
45 g masla 
štipka soli 
štipka korenia 
45 g nastrúhaného syra 
100 g nadrobno nakrájanej šunky 
nadrobno nakrájaná pažítka (zväzoček) 
 
Príprava:
1. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme zmäknuté maslo, soľ, nastrúhaný syr, žĺtka a vodu. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré potom necháme 1/2 hodiny odležať v chladničke. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary (vždy zdvojene na spodný a horný diel), ktoré ukladáme na vymastený plech. 
 
2. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme korením alebo semienkami. Dáme piecť do predhriatej rúry: 
 
Elektrická rúra: 170 °C (stredná časť) 
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: 2-3 stupeň
Doba pečenia: cca 10-12 minút. 
 
3. Syrový krém: Maslo rozotrieme so soľou a korením, pridáme strúhaný syr a nadrobno nakrájanú šunku a pažítku. Všetko premiešame. 
 
4. Vychladnuté pečivo spájame syrovým krémom. 

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.