syrovo bylinkove pecivo

Syrovo-bylinkové pečivo

Po Veľkej noci je ten najvyšší čas tešiť sa na máj - lásky čas, pálenie čarodejníc a stavanie májov. Aby Vám čakanie na májové veselie rýchlejšie ubiehalo, v spolupráci s Dr. Oetkerom vám prinášame chutný recept na Syrovo-bylinkové pečivo.
 

Prísady


Cesto: 
125 g hladkej múky 
1/2 bal Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker 
90 g masla alebo Hery 
štipka soli 
90 g nastrúhaného syra 
3 žĺtka 
2 KL vody 
1 vajce na potretie 
semienka alebo korenie na posypanie (mak, kmín, sezam, korenie, paprika) 
 
Syrový krém: 
45 g masla 
štipka soli 
štipka korenia 
45 g nastrúhaného syra 
100 g nadrobno nakrájanej šunky 
nadrobno nakrájaná pažítka (zväzoček) 
 
Príprava:
1. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme zmäknuté maslo, soľ, nastrúhaný syr, žĺtka a vodu. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré potom necháme 1/2 hodiny odležať v chladničke. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary (vždy zdvojene na spodný a horný diel), ktoré ukladáme na vymastený plech. 
 
2. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme korením alebo semienkami. Dáme piecť do predhriatej rúry: 
 
Elektrická rúra: 170 °C (stredná časť) 
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: 2-3 stupeň
Doba pečenia: cca 10-12 minút. 
 
3. Syrový krém: Maslo rozotrieme so soľou a korením, pridáme strúhaný syr a nadrobno nakrájanú šunku a pažítku. Všetko premiešame. 
 
4. Vychladnuté pečivo spájame syrovým krémom. 

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje