ohnive tango

Ohnivé tango

Recept na horúci nápoj z vína, rumu, džúsu a citrusov

1 pomaranč
10 ks celých klinčekov
1 l červeného vína
250 ml pomarančového džúsu
250 ml rumu
cukor na osladenie podľa chuti

1. Pomaranč umyjeme a kôru olúpeme do špirály na ozdobu. Olúpaný pomaranč rozdelíme na dieliky a nakrájame na malé kúsky.

2. Víno zvaríme s džúsom a klinčekmi. Nenecháme dlho variť, aby alkohol nevyprchal. Nápoj odstavíme z platne a prilejeme rum. Osladíme podľa chuti, dobre zamiešame a prelejeme do servírovacej nádoby.

3. Do nápoja zamiešame nakrájaný pomaranč a servírovaciu nádobu ozdobíme špirálami pomarančovej kôry. Nalievame do sklenených alebo hlinených pohárov na varené nápoje.

TIP: Môžeme dochutiť šťavou z limetky

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.