/ Recepty /

Jesenná polievka z pečenej tekvice a rajčín

Jesenná polievka z pečenej tekvice a rajčín

Tekvicová sezóna je tu a s ňou aj chuť na teplé polievky. Stačí spojiť tieto dve skutočnosti a pretaviť ich do výbornej tekvicovej polievky.

Ingrediencie:

1,5 kg tekvice (najlepšie je použiť maslovú alebo hokkaido tekvicu)
500 g rajčín
pol hlavičky cesnaku
2 šalotky
1 vetvičku čerstvého rozmarínu
2 PL olivového oleja
3/4 až 1 liter domáceho vývaru
soľ, korenie na dochutenie

Postup:

Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Plech si vystelieme papierom na pečenie, rajčiny aj tekvicu pokrájame, uložíme na plech, pridáme šalotky, strúčiky cesnaku v šupke, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme soľou.

Pečieme cca 30 – 40 minút do mäkka.

Necháme chvíľu vychladnúť a potom si očistíme tekvicu a cesnak od šupky. Do hrnca si dáme 1 PL oleja, na ktorom si chvíľu osmažíme čerstvý rozmarín, aby pustil arómu. Potom si celý obsah plechu aj so šťavou prelejeme do hrnca, zalejeme vývarom, chvíľu povaríme, následne rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou a korením. Podávame preliate olivovým alebo tekvicovým olejom. Na ozdobu môžeme priložiť vetvičku rozmarínu.


Dobrú chuť

Dulce-de-leche.eu 

Komentáre

  1. tekvicu a najmä hokaido nie je potrebné šúpať

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.