image 31897 25 v1
Galéria (9)

Jednoduchá piškótová roláda, ktorá sa vždy podarí

Najjednoduchšia roláda na svete, ktorá sa zaručené podarí každému.

Galéria

Piškótová roláda
Piškótová roláda
Piškótová roláda
Orechová torta - DSC_1089
Orechová torta - DSC_1093
Jahodový koláč s čokoládou bielou - DSC_1100
Arašidové sušienky
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Ingrediencie:

5 vajec
5 PL polohrubej múky
5 PL kryštálového cukru
štipka soli
džem podľa chuti

Postup:

Bielka našľaháme so štipkou soli. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne zakaždým šľaháme, až kým sa cukor nerozpusti a bielka nebudú krásne a lesklé. Pridáme žĺtka, zľahka prešľaháme. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku.

Cesto vylejeme na plech (plytký, bez jedného kraja) vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15 minút. Upečenú roládu necháme postáť 3 – 5 minút (aby sme ju mohli chytiť a nepálila nám ruky) a stočíme spolu aj s papierom.

Roládu môžeme stáčať na šírku, ale ja stále stáčam po dĺžke – je z nej viac kúskov : )

Necháme úplne vychladnúť. Pri stáčaní dbáme na to, aby bol spoj na spodku rolády. Vychladnutú roládu roztočíme a odstránime papier. Potrieme džemom a opäť stočíme. Stočenú roládu poprášime práškovým cukrom a krájame na cca 1 cm kúsky.






adkas-tastyfood.blogspot.co.uk

  1. miriska says:

    Chutnejšie je, keď sa zmieša nutela s lekvárom (viac lekváru ako nutely, naj je na to marhuľový) a tým sa potrie piškóta a namiesto práškového sa dá vanilkový cukor na vrch 🙂 … a neviem, či tam autor nezabudol uviesť, že aj prach do pečenia sa má dať do piškóty, ja dávam. Tiež pridám 1 PL oleja a 1PL vody, aby bolo cesto mäkšie.

    1. Anonym says:

      Do takejto piškóty nie je potrebné dávať prášok do pečiva a ani olej a vodu !!!

      1. miriska says:

        Môže byť, každý ju robí podľa seba 🙂 … vyskúšam aj túto.

      2. Peter says:

        1000 ľudí 1000 chutí. Ja si myslim ze s vodou a olejom je to lepsie.

  2. Martin says:

    A nie je tej múky trochu málo ?

  3. marienka44 says:

    Je svesobecne známe, že pridaním prášku do pečenia roláda praskaá pri stáčaní. Ja by som to neriskla s tym PDP.
    Rada: Najprv odreze neúhľadné kratšie strany a tie pri stáčaní vložíme po dlžke na zaciatok rolkády. Vytvorí sa pekný „slimák“. Ja inak nerobím. Veď aj na vizuále záleží.

  4. Veron says:

    Prosím aký veľký plech to je

  5. Anonym says:

    Toto je dobrý recept,budem robiť častejšie.ďakujem.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje