/ Recepty /

Jednoduchá piškótová roláda, ktorá sa vždy podarí

image 31897 25 v1

Najjednoduchšia roláda na svete, ktorá sa zaručené podarí každému.

Ingrediencie:

5 vajec
5 PL polohrubej múky
5 PL kryštálového cukru
štipka soli
džem podľa chuti

Postup:

Bielka našľaháme so štipkou soli. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne zakaždým šľaháme, až kým sa cukor nerozpusti a bielka nebudú krásne a lesklé. Pridáme žĺtka, zľahka prešľaháme. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku.

Cesto vylejeme na plech (plytký, bez jedného kraja) vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15 minút. Upečenú roládu necháme postáť 3 – 5 minút (aby sme ju mohli chytiť a nepálila nám ruky) a stočíme spolu aj s papierom.

Roládu môžeme stáčať na šírku, ale ja stále stáčam po dĺžke – je z nej viac kúskov : )

Necháme úplne vychladnúť. Pri stáčaní dbáme na to, aby bol spoj na spodku rolády. Vychladnutú roládu roztočíme a odstránime papier. Potrieme džemom a opäť stočíme. Stočenú roládu poprášime práškovým cukrom a krájame na cca 1 cm kúsky.






adkas-tastyfood.blogspot.co.uk

Komentáre

  1. Chutnejšie je, keď sa zmieša nutela s lekvárom (viac lekváru ako nutely, naj je na to marhuľový) a tým sa potrie piškóta a namiesto práškového sa dá vanilkový cukor na vrch 🙂 … a neviem, či tam autor nezabudol uviesť, že aj prach do pečenia sa má dať do piškóty, ja dávam. Tiež pridám 1 PL oleja a 1PL vody, aby bolo cesto mäkšie.

    1. Do takejto piškóty nie je potrebné dávať prášok do pečiva a ani olej a vodu !!!

      1. Môže byť, každý ju robí podľa seba 🙂 … vyskúšam aj túto.

      2. 1000 ľudí 1000 chutí. Ja si myslim ze s vodou a olejom je to lepsie.

  2. A nie je tej múky trochu málo ?

  3. Je svesobecne známe, že pridaním prášku do pečenia roláda praskaá pri stáčaní. Ja by som to neriskla s tym PDP.
    Rada: Najprv odreze neúhľadné kratšie strany a tie pri stáčaní vložíme po dlžke na zaciatok rolkády. Vytvorí sa pekný „slimák“. Ja inak nerobím. Veď aj na vizuále záleží.

  4. Prosím aký veľký plech to je

  5. Toto je dobrý recept,budem robiť častejšie.ďakujem.

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.