grilované banány
Zdroj: shutterstock

Grilovali ste už banány? Vyskúšajte tento recept a rozhodne nebudete ľutovať

Ak ste ešte neskúšali grilovať banány, nebojte sa toho! Tento jednoduchý a nenáročný dezert určite stojí za vyskúšanie.

Na prípravu budete potrebovať

  • 450 g zmäknutého masla
  • 40 g hnedého cukru
  • 1-2 čajové lyžičky melasy alebo javorového sirupu
  • 1-2 polievkové lyžice rumu
  • 6 banánov
  • zmrzlina (najlepšie kokosová)

Postup prípravy

  1. Zmiešame cukor, javorový sirup a maslo s rumom.
  2. Banánom opatrne narežeme šupku tak, aby sme ich neprerezali.
  3. Banány naplníme maslovo-rumovou zmesou a zabalíme po jednom do alobalu. Zabalíme ich tak, aby pri pečení maslo netieklo. Môžeme si ich pripraviť deň dopredu.
  4. Balíčky môžeme položiť aj priamo na uhlíky alebo ich necháme dopiecť ako posledné na grile. Už za 15 minút by mali byť skaramelizované, ale najlepšie je, keď jeden otvoríme a skontrolujeme.
  5. Podávame horúce s kopčekom zmrzliny.

Text: Redakcia
Foto: shutterstock

 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.