/ Recepty /

Domáce vafle z kysnutého cesta

Domáce vafle z kysnutého cesta

Ak si cesto zamiesite večer, celú noc si pobudne v chladničke, a ráno si môžete dopriať voňavé, chrumkavé a zároveň mäkučké domáce vafle.

Ingrediencie

1 a 1/2 šálky teplého mlieka (1 šálka =250ml)

6 PL masla

2-3 PL javorového sirupu

3/4 ČL soli

1 ČL vanilkového extraktu

2 vajcia

2 šálky hladkej múky

1 a 1/2 ČL sušeného droždia

Postup

Všetky suroviny si spolu zmiešame a necháme pri izbovej teplote postáť 1 hodinu.

Ak vafle pripravujeme ráno, tak ich po hodine môžete hneď upiecť. Ak si ich chceme dopriať až na druhý deň, tak si cesto pripravíme večer a po hodine kysnutia ho premiestnime do chladničky, kde bude celú noc. Ráno potom cesto vyberieme z chladničky, necháme pri izbovej teplote postáť približne 15 minút a upečieme vafle. Táto dávka vystačí na cca 8-9 vaflí . Ja som ich podávala s jogurtom, mrazenými malinami a kúskami čokolády 🙂

Dobrú chuť!

dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.