![Domáce vafle z kysnutého cesta](https://urobsisam.zoznam.sk/wp-content/uploads/images/ilustracne/image_47233_25_v1.jpeg)
Domáce vafle z kysnutého cesta
Ak si cesto zamiesite večer, celú noc si pobudne v chladničke, a ráno si môžete dopriať voňavé, chrumkavé a zároveň mäkučké domáce vafle.
Ingrediencie
1 a 1/2 šálky teplého mlieka (1 šálka =250ml)
6 PL masla
2-3 PL javorového sirupu
3/4 ČL soli
1 ČL vanilkového extraktu
2 vajcia
2 šálky hladkej múky
1 a 1/2 ČL sušeného droždia
Postup
Všetky suroviny si spolu zmiešame a necháme pri izbovej teplote postáť 1 hodinu.
Ak vafle pripravujeme ráno, tak ich po hodine môžete hneď upiecť. Ak si ich chceme dopriať až na druhý deň, tak si cesto pripravíme večer a po hodine kysnutia ho premiestnime do chladničky, kde bude celú noc. Ráno potom cesto vyberieme z chladničky, necháme pri izbovej teplote postáť približne 15 minút a upečieme vafle. Táto dávka vystačí na cca 8-9 vaflí . Ja som ich podávala s jogurtom, mrazenými malinami a kúskami čokolády 🙂
Dobrú chuť!
Komentáre