/ Recepty /

Výnimočný hruškový dezert

vynimocny hruskovy dezert

Hruška varená v červenom víne, plnená pomarančovo-orechovou plnkou a obalená v snehovom kabátiku. Krásny a chutný dezert. K tomu vari ani netreba viac slov.
 

Ingrediencie (porcia pre dve osoby):
2 hrušky (vyberajte skôr tvrdšie odrody)
cca 300 ml červeného vína
1 aníz
3 klinčeky
1/2 KL mletej škorice
2 okrúhle keksíky (na podložku)
2 bielka
4 PL kryštálového cukru
štipka soli
Na plnku:


100 g kandizovaného ovocia (ja som použila pomarančovú a citrónovú kôru)
1-2 PL mletých orechov (mandlí, lieskovcov)

Postup:


Hrušky očistíme, opatrne malou lyžičkou vyberieme jadrovník. Orechy pomelieme, pridáme kandizované ovocie (môžete posekať v mixéri). Na dochutenie možno pridať trochu Amaretta. Hrušky uvaríme vo víne s anízom, klinčekmi a škoricou. Varíme cca 15 minút, podľa toho aké tvrdé hrušky máme. Pozor, nerozvariť! Počas varenia obraciame, aby boli rovnomerne uvarené z každej strany. Víno necháme zredukovať, kým nezhustne. Môžeme pridať 1 PL cukru. Necháme ochladiť.


 

Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme 4 PL kryštálového cukru a vyšľaháme tuhú penu. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme vyšľahanú penu na naplnené hrušky a preložíme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Zapekáme v rozohriatej rúre cca 5 – 7 minút pri teplote 190 stupňov. Pred podávaním môžeme poliať omáčku z vína alebo pridať kopček zmrzliny.

 

 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.