Marhuľové rezy s kokosovou penou
Skvelý, jednoduchý zákusok. Na nedeľňajšie poobedie ako stvorený. Marhule môžete zameniť za akékoľvek ovocie, ale pre mňa je kombinácia kokosovej peny a marhúľ (broskýň) úplne najlepšia.
Galéria
Ingrediencie:
6 žĺtkov
360 g polohrubej múky
150 g masla
130 g práškového cukru
1 KL vanilkového extraktu (prípadne 1 vanilkový cukor)
nastrúhaná kôra z ½ citróna
200 ml mlieka
2 KL prášku do pečiva
1 a ½ marhuľového kompótu
Na penu:
6 bielkov
180 g kryštálového cukru
100 g strúhaného kokosu
štipka soli
rozpis je na plech 30x40cm
Postup:
Cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom. Pridáme žĺtka, vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor. Prešľaháme. Postupne prilievame mlieko a pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Poukladáme naň dobre odkvapkané ovocie. Ak nedáte dobre odkvapkať ovocie, cesto bude vlhké a nenarastie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Vyberieme z rúry a koláč potrieme kokosovým snehom, ktorý sme si vopred pripravili takto: bielka našľaháme so štipkou soli a keď začínajú belieť pridáme cukor a vyšľaháme tuhú, lesklú bielu penu, kým zanechávajú na metličkách stopu.
Pridáme postrúhaný kokos a jemne zamiešame krúživými pohybmi, aby sme „nedolámali“ penu. Teplotu v rúre znížime a penu dopečieme alebo lepšie povedané dosušíme, kým nadobudne zlatistý povrch. Trvá to cca 10 minút.
Dobrú chuť 🙂
dobre vypadá…určite ho upečiem…:-)
vyskúšame, uvidíme 😀