image 29607 25 v1
Galéria (17)

Lístkové trojuholníky na spôsob pizze

Ak máte radi súhru chutí, ktorá je typická pre pizzu – spojenie syra, paradajkovej omáčky, byliniek, šunky, kukurice či olív, a zároveň by ste radi vyskúšali aj niečo iné ako klasickú pizzu, skúste si pripraviť pizzové trojuholníky z lístkového cesta. Tento rýchly a chutný recept poslúži aj v prípade nečakanej návštevy – výborne doplní posedenie pri víne či pive alebo rodinné oslavy.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Komfortný a bezpečný domov - Röben-2b
Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia s ananásom
Lístkové trojuholníky - 3c
Čov prenak
Melasa

Ingrediencie:

• 2 ks (2 x 500g) lístkového cesta
• hladká múka na pomúčenie
• 2 malé paradajkové pretlaky
• trošku olivového oleja
• sezam
• provensálske korenie (alebo sušená bazalka a oregano)
• šunka
• syr
• olivy
• kukurica
• vajíčko

Postup:


1. Pripravíme si ingrediencie. Rozmrazíme hotové lístkové cesto alebo si doma pripravíme vlastné.


2. Pretlaky si v miske zmiešame s bylinkami a olivovým olejom. Táto zmes bude tvoriť paradajkový základ. Ak máme radi cesnak, pokojne ho môžeme popučiť a pridať. Nakrájame si olivy.



3. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne pol centimetra. Vyvaľkané cesto potrieme 1/2 paradajkovej zmesi.



4. Na pripravené cesto postupne naukladáme šunku, olivy, kukuricu a posypeme nastrúhaným syrom.



5. Cesto opatrne zvinieme do tvaru rolády, okraje stlačíme spolu a ostrým nožom striedavo nakrájame na „trojuholníky“, pričom aj cíp trojuholníka musí byť prepojený (neodrežeme cesto úplne do trojuholníka, lebo by sa nám rozpadlo).



6. Jednotlivé kúsky poukladáme na plech s papierom na pečenie takým spôsobom, aby mali dostatok miesta okolo seba (mierne zväčšia svoj objem a mohli by sa počas pečenia pospájať). Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 200°C tak, aby boli zlatohnedé na povrchu. Celý proces zopakujeme aj s druhým kusom cesta, pečenie vyjde na 2 plechy.


7. Podávame v ideálnom prípade ešte teplé, k vínu či pivu alebo aj k iným nápojom. Pečivo je veľmi sýte a obľúbené.

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

  1. jája says:

    recept je perfektný, hneď ako som na neho naďabila som ho urobila, z bezlepkového lístkového cesta, chuťove výborné, teraz ho idem urobiť z lístkového cesta „normálného“, odporúčam na 100%, je to aj rýchla príprava.

    1. Lenka says:

      Prave na to pozeram, vdaka za tvoje odporucenie, presvedcila si ma, ze idem do toho 🙂

  2. Palo says:

    Odporucam…podobne robime uz desat rokov, s velkym uspechom zakazdym…. Do toho este taka natenko pokrajana slaninka a kapia v oleji + pikant…. Uz ano… Kazda nasa navsteva vzdy ochkala…. A potom prisiel bonus: dalsi plech…. Tak tri minuty vydrzal. Inac, da sa kupit uz hotove cesto…. Ale bacha, nie to listkove, zmotane aj s peciacim papierom, pizzove, ktore je tiez zmotane s papierom, je bohovske na tento ucel…velky uspech

  3. Paulína says:

    Vyborna pizza chut. Nevahat a oskusat, bude to stat zato 🙂

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.