/ Recepty /

Lístkové trojuholníky na spôsob pizze

image 29607 25 v1

Ak máte radi súhru chutí, ktorá je typická pre pizzu – spojenie syra, paradajkovej omáčky, byliniek, šunky, kukurice či olív, a zároveň by ste radi vyskúšali aj niečo iné ako klasickú pizzu, skúste si pripraviť pizzové trojuholníky z lístkového cesta. Tento rýchly a chutný recept poslúži aj v prípade nečakanej návštevy – výborne doplní posedenie pri víne či pive alebo rodinné oslavy.

Ingrediencie:

• 2 ks (2 x 500g) lístkového cesta
• hladká múka na pomúčenie
• 2 malé paradajkové pretlaky
• trošku olivového oleja
• sezam
• provensálske korenie (alebo sušená bazalka a oregano)
• šunka
• syr
• olivy
• kukurica
• vajíčko

Postup:


1. Pripravíme si ingrediencie. Rozmrazíme hotové lístkové cesto alebo si doma pripravíme vlastné.


2. Pretlaky si v miske zmiešame s bylinkami a olivovým olejom. Táto zmes bude tvoriť paradajkový základ. Ak máme radi cesnak, pokojne ho môžeme popučiť a pridať. Nakrájame si olivy.



3. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne pol centimetra. Vyvaľkané cesto potrieme 1/2 paradajkovej zmesi.



4. Na pripravené cesto postupne naukladáme šunku, olivy, kukuricu a posypeme nastrúhaným syrom.



5. Cesto opatrne zvinieme do tvaru rolády, okraje stlačíme spolu a ostrým nožom striedavo nakrájame na „trojuholníky“, pričom aj cíp trojuholníka musí byť prepojený (neodrežeme cesto úplne do trojuholníka, lebo by sa nám rozpadlo).



6. Jednotlivé kúsky poukladáme na plech s papierom na pečenie takým spôsobom, aby mali dostatok miesta okolo seba (mierne zväčšia svoj objem a mohli by sa počas pečenia pospájať). Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 200°C tak, aby boli zlatohnedé na povrchu. Celý proces zopakujeme aj s druhým kusom cesta, pečenie vyjde na 2 plechy.


7. Podávame v ideálnom prípade ešte teplé, k vínu či pivu alebo aj k iným nápojom. Pečivo je veľmi sýte a obľúbené.

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

Komentáre

  1. recept je perfektný, hneď ako som na neho naďabila som ho urobila, z bezlepkového lístkového cesta, chuťove výborné, teraz ho idem urobiť z lístkového cesta „normálného“, odporúčam na 100%, je to aj rýchla príprava.

    1. Prave na to pozeram, vdaka za tvoje odporucenie, presvedcila si ma, ze idem do toho 🙂

  2. Odporucam…podobne robime uz desat rokov, s velkym uspechom zakazdym…. Do toho este taka natenko pokrajana slaninka a kapia v oleji + pikant…. Uz ano… Kazda nasa navsteva vzdy ochkala…. A potom prisiel bonus: dalsi plech…. Tak tri minuty vydrzal. Inac, da sa kupit uz hotove cesto…. Ale bacha, nie to listkove, zmotane aj s peciacim papierom, pizzove, ktore je tiez zmotane s papierom, je bohovske na tento ucel…velky uspech

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.