Čokoládová torta s kokosovo-tvarohovými guľkami
Výrazne čokoládová a šťavnatá torta vytvára s kokosovo-tvarohovými guľkami skvelý celok.
Galéria
Ingrediencie:rozpis na tortovú formu o priemere 24 cm
100 g horkej čokolády
100 g masla
120 g hnedého cukru
1 vanilkový cukor
4 vajcia
2 PL kyslej smotany
100 g polohrubej múky
1 KL prášku do pečiva
Tvarohovo-kokosové guľky:
250 g jemného tvarohu
100 g strúhaného kokosu
1 vajíčko
3 PL (zarovnané) Solamylu
100 g práškového cukru
Poleva:
150 g horkej čokolády
150 ml mlieka (u mňa šľahačková smotana)
30 g masla
2 PL práškového cukru
Postup:
Nad parou za stáleho miešania rozpustíme maslo s čokoládou. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Odstavíme bokom.
Pripravíme tvarohovo-kokosové guľky. Tvaroh, kokos, cukor, vajce a Solamyl spracujeme na cesto, z ktorého pomocou kávovej lyžičky formujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
Papier na pečenie jemne potrieme maslom a uložíme naň tvarohovo-kokosové guľky. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme piškótové cesto.
Cele vajcia šľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a roztopenú, ochladenú, ale stále tekutú, čokoládu s maslom. Prešľaháme.
Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na guľky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 – 35 minút.
Kým sa torta pečie, pripravíme si polevu. Mlieko (prípadne šľahačkovú smotanu) s cukrom a maslom rozpustíme na miernom ohni. Do horúceho nalámeme čokoládu a miešame, kým dostaneme kompaktnú hmotu.
Polevu nalejeme ešte na teplý koláč. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom odložíme tortu do chladničky zachladiť. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obruče a preložíme tortu na podnos.
Dobrú chuť
oplati sa vyskusat
dakujem za recept. Ta torta chuti fantasticky