/ Recepty /

Čokoládová torta s kokosovo-tvarohovými guľkami

cokoladova torta s kokosovo tvarohovymi gulkami

Výrazne čokoládová a šťavnatá torta vytvára s kokosovo-tvarohovými guľkami skvelý celok.

Ingrediencie:

rozpis na tortovú formu o priemere 24 cm
100 g horkej čokolády
100 g masla
120 g hnedého cukru
1 vanilkový cukor
4 vajcia
2 PL kyslej smotany
100 g polohrubej múky
1 KL prášku do pečiva

Tvarohovo-kokosové guľky:
250 g jemného tvarohu
100 g strúhaného kokosu
1 vajíčko
3 PL (zarovnané) Solamylu 
100 g práškového cukru

Poleva:
150 g horkej čokolády
150 ml mlieka (u mňa šľahačková smotana)
30 g masla
2 PL práškového cukru

Postup:
Nad parou za stáleho miešania rozpustíme maslo s čokoládou. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Odstavíme bokom.
Pripravíme tvarohovo-kokosové guľky. Tvaroh, kokos, cukor, vajce  a Solamyl spracujeme na cesto, z ktorého pomocou kávovej lyžičky formujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
Papier na pečenie jemne potrieme maslom a uložíme naň tvarohovo-kokosové guľky. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme piškótové cesto.
Cele vajcia šľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a roztopenú, ochladenú, ale stále tekutú, čokoládu s maslom. Prešľaháme.
Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na guľky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 – 35 minút.
Kým sa torta pečie, pripravíme si polevu. Mlieko (prípadne šľahačkovú smotanu) s cukrom a maslom rozpustíme na miernom ohni. Do horúceho nalámeme čokoládu a miešame, kým dostaneme kompaktnú hmotu.
Polevu nalejeme ešte na teplý koláč. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom odložíme tortu do chladničky zachladiť. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obruče a preložíme tortu na podnos.

Dobrú chuť

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

  1. oplati sa vyskusat

  2. dakujem za recept. Ta torta chuti fantasticky

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.