vianočná čokoládová torta bez múky

Božská vianočná torta bez múky

Prudko čokoládová torta, po ktorej sa len tak zapráši

Ingrediencie

6 vajíčok
180 g práškového cukru
150 g masla
150 g horkej čokolády
100 g mletých mandlí
káva, mletá škorica

Ako na to

  1. Roztopíme si maslo s čokoládou. Do roztopenej hmoty pridáme dve lyžičky instantnej kávy, prípadne menej ako pol deci silnej zalievanej kávy. Celé vajíčka spolu s cukrom miešame mixérom aspoň 5 minút do peny. Následne vmiešame mleté mandle a štipku škorice.
  2. Na záver vlejeme vychladnutú čokoládu s maslom, poriadne zmes rukou premiešame a dáme piecť do tortovej formy na 35 minút pri teplote 180 °C. Torta by mala mať po upečení na vrchu chrumkavú krustu a vnútri by mala byť vláčna, nie suchá.

vianočná čokoládová torta bez múky

„Keď chcem ohúriť návštevy, upečiem túto tortu. A následne si každý, kto ju ochutná, odo mňa pýta recept. Ešte donedávna som ho prísne strážila, prípadne poskytla len „vyvoleným“, ale myslím si, že nastal čas, aby sa dostal do sveta medzi ľudí. Lebo táto „čoko“ torta je jednoducho božská. Veď sami zistíte…“

Text a realizácia: Katarína Barošová
Foto: Miroslava Maceková
Zdroj: Časopis Môj dom

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.