Božská vianočná torta bez múky
Prudko čokoládová torta, po ktorej sa len tak zapráši
Ingrediencie
6 vajíčok
180 g práškového cukru
150 g masla
150 g horkej čokolády
100 g mletých mandlí
káva, mletá škorica
Ako na to
- Roztopíme si maslo s čokoládou. Do roztopenej hmoty pridáme dve lyžičky instantnej kávy, prípadne menej ako pol deci silnej zalievanej kávy. Celé vajíčka spolu s cukrom miešame mixérom aspoň 5 minút do peny. Následne vmiešame mleté mandle a štipku škorice.
- Na záver vlejeme vychladnutú čokoládu s maslom, poriadne zmes rukou premiešame a dáme piecť do tortovej formy na 35 minút pri teplote 180 °C. Torta by mala mať po upečení na vrchu chrumkavú krustu a vnútri by mala byť vláčna, nie suchá.
„Keď chcem ohúriť návštevy, upečiem túto tortu. A následne si každý, kto ju ochutná, odo mňa pýta recept. Ešte donedávna som ho prísne strážila, prípadne poskytla len „vyvoleným“, ale myslím si, že nastal čas, aby sa dostal do sveta medzi ľudí. Lebo táto „čoko“ torta je jednoducho božská. Veď sami zistíte…“
Text a realizácia: Katarína Barošová
Foto: Miroslava Maceková
Zdroj: Časopis Môj dom
Komentáre