/ Recepty /

Bielková roláda s citrónovou plnkou

image 20425 25 v1

Veľmi jemná roláda bez múky, ktorá sa priam rozplýva na jazyku. 

Ingrediencie:

5 bielkov
225 g jemného kryštálového cukru
1/2 KL octu
1 KL solamylu
1/2 KL vanilkového extraktu
štipka soli

na krém:

250 ml šľahačkovej smotany
4 PL lemon curd (typický citrónový krém)
trochu práškového cukru na posyp

Návod na prípravu krému nájdete TU

Postup:

Bielky našľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme. Potom pridáme ocot, vanilkový extrakt a solamyl. Opäť dobre prešľaháme. Na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie rozotrieme vyšľahané bielky. Nemusíme ich roztierať úplne do rohov plechu. Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Nevysušme ho zbytočne! Necháme vychladnúť. Papier na pečenie (čistý) poprášime práškovým cukrom a vychladnuté cesto vyklopíme.

Bielková roláda s citrónovou plnkou
Bielková roláda s citrónovou plnkou
Bielková roláda s citrónovou plnkou
Bielková roláda s citrónovou plnkou

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Pridáme lemon curd a krátko prešľaháme, kým sa obe hmoty spoja. Roládu natrieme krémom a stočíme ju. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.

Bielková roláda s citrónovou plnkou
Bielková roláda s citrónovou plnkou
Bielková roláda s citrónovou plnkou
Bielková roláda s citrónovou plnkou
Bielková roláda s citrónovou plnkou


Poznámka:

Ja som použila až 300 ml šľahačkovej smotany a pridala som 2 PL lemon curdu, preto je plnky tak veľa. Myslím, že použitie trochu menšieho plechu by bolo ideálne. Roláda by bola trochu hrubšia a krajšia.

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

  1. dobrý deň aká náhrada by sa mohla pouzit namiesto toho lemon curd, resp. kde ho dostaneme…vdaka

  2. aj mna by zaujímalo čo namiesto lemon curd

  3. citronova roladabez muky

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.