ancovickovo olivovy kolacik
Galéria (5)

Ančovičkovo-olivový koláčik

Dnes trochu na slanú nôtu. Ak máte radi pizzu, isto neodoláte ani tomuto jednoduchému a rýchlemu slanému koláčiku z lístkového cesta.

Galéria

Ingrediencie:

1 lístkové cesto 375 g rozvaľkané
3 PL kečupu
100 g ančovičky v oleji (neslané) 
čierne olivy
trochu čerstvo pomletého čierneho korenia
1 vajce
 
Postup:

Cesto preložíme na plech. Na ceste si dookola urobíme nožom cca 3,5cm rám. Pozor, aby ste cesto neprerezali. Potom opačnou stranou noža v tomto ráme urobíme krížiky (zárezmi ho ozdobíme). Rozšľahaným vajíčkom tento rám na lístkovom ceste potrieme.
 

Do prostriedku opatrne rozotrieme kečup. Poukladáme odkvapkané ančovičky a dozdobíme čiernymi olivami. Možno ich prerezať na polovice alebo ponechať celé. Mierne ochutíme čerstvo namletým čiernym korením a dáme upiecť do rozohriatej rúry. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút – do zlatista. 
 
 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.