Ančovičkovo-olivový koláčik
Dnes trochu na slanú nôtu. Ak máte radi pizzu, isto neodoláte ani tomuto jednoduchému a rýchlemu slanému koláčiku z lístkového cesta.
Galéria
Ingrediencie:1 lístkové cesto 375 g rozvaľkané
3 PL kečupu
100 g ančovičky v oleji (neslané)
čierne olivy
trochu čerstvo pomletého čierneho korenia
1 vajce
Postup:
Cesto preložíme na plech. Na ceste si dookola urobíme nožom cca 3,5cm rám. Pozor, aby ste cesto neprerezali. Potom opačnou stranou noža v tomto ráme urobíme krížiky (zárezmi ho ozdobíme). Rozšľahaným vajíčkom tento rám na lístkovom ceste potrieme.
Do prostriedku opatrne rozotrieme kečup. Poukladáme odkvapkané ančovičky a dozdobíme čiernymi olivami. Možno ich prerezať na polovice alebo ponechať celé. Mierne ochutíme čerstvo namletým čiernym korením a dáme upiecť do rozohriatej rúry. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút – do zlatista.
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Komentáre