Jahodové cookies s mascarpone a bielou čokoládou

Jahodové cookies s mascarpone a bielou čokoládou

Chutné cookies s jahodami, ktorých prípravu zvládne naozaj každý. 

Ingrediencie:

1 1/4 šálky hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
1/4 ČL soli
1/4 šálky zmäknutého masla (cca 60g)
110 g mascarpone
3/4 šálky cukru
1 vajce
1 ČL vanilkového extraktu
3/4 šálky nakrájaných čerstvých jahôd
1-2 PL múky
140 g bielej čokolády nasekanej na malé kúsky

Postup:

Maslo, cukor a mascaropone si vymiešame do peny, pridáme vajce a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme aj ostatné suroviny, okrem jahôd. Tie si najprv premiešame s 1-2 PL múky a potom opatrne vmiešame do cesta. Cesto odložíme na cca 15-20 minút do chladu. Potom si z neho odoberáme asi za 1 PL lyžicu a formujeme ho do malých kôpok, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 13-15 minút.

Necháme vychladnúť a vrhneme sa na ne 🙂

Dobrú chuť!

Dulce-de-leche.ue 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.