broskynovo tvarohove rezy

Broskyňovo-tvarohové rezy

Recept na broskyňovo-tvarohové rezy

Cesto: 
200 g múčkového cukru
4 žĺtky
8-10 PL vlažnej vody
250 g hrubej múky
1 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
4 bielky
 
Plnka: 
1 bal. Želatíny čírej Dr. Oetker
50 ml vody
3 PL rumu
500 ml smotany na šľahanie
2 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
250 g mäkkého tvarohu (nie nízkotučný)
2 PL mlieka
2 PL cukru
1 veľký kompót z broskýň alebo 400 g čerstvých omytých a odkôstkovaných broskýň (alebo aj marhúľ)
 
Na ozdobu: 

kúsky broskýň alebo marhúľ – vykrájať kolieska
hoblinky z čokolády

1. Na cesto ušľaháme v mise žĺtky s cukrom, pridáme vlažnú vodu a šľaháme do peny. Pomaly prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pekáčika vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote cca 200 oC asi na 20 minút.

2. Po vychladnutí korpus rozpolíme na dve tenké placky a otočíme tak, aby bola vrchná a spodná časť (upečené časti vnútri buchty (stranou k plnke).

3. Plnka: Želatínu necháme napučať vo vode s rumom. Tvaroh rozšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom a potom dobre vmiešame ušľahanú šľahačku. Namočenú želatínu rozohrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť). Želatínu necháme trocha vychladnúť a potom ju dôkladne vmiešame do tvarohovo-šľahačkovej zmesi.

4. 1 plnky dáme stranou a do zvyšku vmiešame broskyne nakrájané na drobné kúsky. Plnku natrieme na plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Trocha pritlačíme korpus na krém.

5. Plnku, ktorú sme odložili stranou, natrieme na hornú stranu múčnika. Ozdobíme v radoch kúskami ovocia a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.