/ Recepty /

Batátové lievance so škoricovým sirupom

Batátové lievance so škoricovým sirupom

Hrejivá raňajková inšpirácia, ktorá sa veľmi hodí na chladné zimné dni.

Ingrediencie:

Na cca 15 lievancov :
1 1/2 šálky hladkej múky
3 1/2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
1/2 ČL muškátového oriešku
1/2 ČL škorice
2 vajcia
1 1/2 šálky mlieka
1 ČL vanilky
1/4 šálky roztopeného masla
1 šálku uvarených a roztlačených batátov (sladkých zemiakov )
3 PL hnedého cukru
1/2 šálky opražených pekanových orechov

Postup:

Zmiešame si spolu všetky sypké ingrediencie, potom k nim pridáme tekuté a na záver vmiešame roztlačené batáty. Premiešame, kým sa všetky ingrediencie spoja.

Na panvici si upečieme lievance, ktoré posypeme pekanovými orechmi a prelejeme škoricovým sirupom.

Škoricový sirup :

1/2 šálky javorového sirupu
1 ČL škorice
1 PL masla

Zohrejeme si sirup, pridáme škoricu a nakoniec vmiešame maslo. Chutí za tepla aj za studena 🙂

Dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. Namiesto zemakov by som dal klobasku.

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.