Batátové lievance so škoricovým sirupom
Hrejivá raňajková inšpirácia, ktorá sa veľmi hodí na chladné zimné dni.
Ingrediencie:
Na cca 15 lievancov :
1 1/2 šálky hladkej múky
3 1/2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
1/2 ČL muškátového oriešku
1/2 ČL škorice
2 vajcia
1 1/2 šálky mlieka
1 ČL vanilky
1/4 šálky roztopeného masla
1 šálku uvarených a roztlačených batátov (sladkých zemiakov )
3 PL hnedého cukru
1/2 šálky opražených pekanových orechov
Postup:
Zmiešame si spolu všetky sypké ingrediencie, potom k nim pridáme tekuté a na záver vmiešame roztlačené batáty. Premiešame, kým sa všetky ingrediencie spoja.
Na panvici si upečieme lievance, ktoré posypeme pekanovými orechmi a prelejeme škoricovým sirupom.
Škoricový sirup :
1/2 šálky javorového sirupu
1 ČL škorice
1 PL masla
Zohrejeme si sirup, pridáme škoricu a nakoniec vmiešame maslo. Chutí za tepla aj za studena 🙂
Sračky.
Namiesto zemakov by som dal klobasku.