cerstve bylinky do salatov pestujte na balkone
Galéria (13)

Čerstvé bylinky do šalátov pestujte na balkóne

Aj vy radi v lete robíte šaláty z čerstvej zeleniny? Potom isto oceníte, keď máte poruke čerstvé bylinky. Takúto praktickú voňavú nástenku na bylinky si môžete zavesiť na balkón či TERASU.

Galéria

Bylinková nástenka, pracovný postup
Stavba záhradných schodov, postup
Stavba záhradných schodov, postup
Stavba záhradných schodov, postup
Stavba záhradných schodov, postup
Stavba záhradných schodov, postup
Stavba záhradných schodov, postup
Stavba záhradných schodov, postup
UROB SI SÁM
náročnosť: **
čas: 1 deň
náklady: 4 €
ľudia: 1
obdobie: jar, leto

Kontrolný zoznam

MATERIÁL

•  natreté drevené latky
šírka približne 9 cm, dĺžka 110 cm, 7 ks
•  klinčeky    0,40 €
30 ks
•  skrutky    0,40 €
10 ks
•  prázdne plechovky    2,80 €
kúpite v železiarstve, 4 ks
•  ušká na zavesenie    0,25 €
•  rôzne druhy byliniek

NÁRADIE
•  nožnice na plech
pri tenšom plechu postačia aj pevnejšie nožnice na papier
•  pílka na drevo
alebo priamočiara píla
•  ceruzka, pravítko
•  skrutkovač
•  kladivo

PRACOVNÝ POSTUP

1. PÍLENIE
Na drevené latky nameriame dĺžku 102 cm a odpílime ich.

2. ZVYŠKY
My sme použili zvyšné latky z plota.

3.PLOCHA
Latky poukladáme veľa seba na dve spodné doštičky tak, aby vznikla plocha.



4. ROZSTUP

Aby sme dodržali rovnaký rozstup dosiek, pomôžeme si napríklad kúskom preglejky. Vrchné dosky priskrutkujeme k spodným.

5. UŠKÁ
Nástenku otočíme a z druhej strany na dve zadné priečne latky pribijeme kladivkom ušká na zavesenie.



6. STRIHANIE

Plechovku v strede prestrihneme.



7. TVAROVANIE

Plochými kliešťami vyrovnáme plechy a okraje vyhneme do strán.



8. TROJUHOLNÍČKY

Nožnicami na plech (alebo aj obyčajnými) vystrihneme trojuholníčky.

9. BYLINKÁČ
Takto vyzerá kvetináč pripravený na namontovanie.

10. KLINČEKY
Klinčekmi pribijeme kvetináč na nástenku a vložíme doň bylinky v menšej nádobe.

11. NÁTER
Farebná úprava závisí od nášho vkusu.–>

dobrá rada
Účinné látky obsiahnuté v bylinkách sú citlivé najmä na teplo. Preto najlepšie chutia čerstvé. Vďaka bylinkovej nástenke ich kedykoľvek môžete pridať do šalátov alebo do osviežujúcich liečivých nápojov.


odborník radí

Bylinky zalievame opatrne, aby voda nevytiekla po nástenke na zem.

Text, foto a realizácia: Mgr. art Jana Ardanová
Zdroj: časopis Urob si sám, JAGA GROUP, s.r.o.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje