Jahoda Korona
Stredne skorá odroda - kulinárny zážitok pre celú rodinu! Tmavočervený zovňajšok ukrýva tú najlepšiu jahodovú arómu, ktorú tieto kužeľovité plody zachovajú aj po zmrazení. Hneď v prvej plodnej sezóne poteší bohatou úrodou. Iste sa stane favoritom detí - ľahko sa oberá a je mimoriadne sladká aj bez cukru.
Jahody pravidelne okopávajte, odstraňujte burinu a kyprite pôdu. Pred dozretím plodov rozprestrite pod plody slamu, drevitú vlnu alebo záhradnú tkaninu, aby dozrievajúce plody zostali suché a čisté a nezačínali plesnivieť. Ihneď po zbere odstráňte všetky listy. U stáleplodiacich odrodách sa lístie neodstraňuje. Odnože – s výnimkou stáleplodiciach odrôd – priebežne odstraňujte, aby nedochádzalo k nadmernému rozbujneniu.
Väčšina odrôd uprednostňuje humóznu, prevzdušnenú a stredne ťažkú pôdu, pokiaľ možno nie príliš vápenatú. Hodnota pH pôdy by sa mala pohybovať medzi 5,5 až 7,0, teda od mierne kyslej až k neutrálnej. Zvýšený vápenatý podiel spôsobuje žltnutie listov (floróza). Príprava pôdy pred výsadbou je teda mimoriadne dôležitá. Nešetrite rašelinou; ako zásobné hnojivo vám odporúčame špeciálne hnojivo na jahody. Pri výsadbe v lete a na jeseň zaštipujte kvety.
Viac na www.sieberz.sk
–>
Komentáre