Jahoda Korona

jahoda korona

Stredne skorá odroda - kulinárny zážitok pre celú rodinu! Tmavočervený zovňajšok ukrýva tú najlepšiu jahodovú arómu, ktorú tieto kužeľovité plody zachovajú aj po zmrazení. Hneď v prvej plodnej sezóne poteší bohatou úrodou. Iste sa stane favoritom detí - ľahko sa oberá a je mimoriadne sladká aj bez cukru.

Jahody pravidelne okopávajte, odstraňujte burinu a kyprite pôdu. Pred dozretím plodov rozprestrite pod plody slamu, drevitú vlnu alebo záhradnú tkaninu, aby dozrievajúce plody zostali suché a čisté a nezačínali plesnivieť. Ihneď po zbere odstráňte všetky listy. U stáleplodiacich odrodách sa lístie neodstraňuje. Odnože – s výnimkou stáleplodiciach odrôd – priebežne odstraňujte, aby nedochádzalo k nadmernému rozbujneniu.

Väčšina odrôd uprednostňuje humóznu, prevzdušnenú a stredne ťažkú pôdu, pokiaľ možno nie príliš vápenatú. Hodnota pH pôdy by sa mala pohybovať medzi 5,5 až 7,0, teda od mierne kyslej až k neutrálnej. Zvýšený vápenatý podiel spôsobuje žltnutie listov (floróza). Príprava pôdy pred výsadbou je teda mimoriadne dôležitá. Nešetrite rašelinou; ako zásobné hnojivo vám odporúčame špeciálne hnojivo na jahody. Pri výsadbe v lete a na jeseň zaštipujte kvety.

Viac na www.sieberz.sk

–>

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.