image 45555 25 v1

Vianočná kapustnica bez mäsa a bez varenia? Vyskúšajte tento osvedčený recept!

Určite si teraz mnohá z vás povzdychli: Čo už to len môže byť za kapustnicu bez mäsa a navyše ešte aj bez varenia! V každom prípade je to možné, je to zdravé a dokonca i chutné.

Skúste to v štýle RAW

Na internete bezpochyby nájdete množstvo receptov na rôzne druhy kapustníc. My vám ponúkame odskúšaný rýchly a svieži recept, ktorý spadá do kategórie vegan, bezlepkový aj raw.

Potrebujete:

1 kg kvasenej kyslej kapusty aj s vodou
200 g šampiňónov
1 červená paprika
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
hrsť sušených hríbov
2 PL olivového oleja
2 PL lahôdkového droždia
1 PL mletej červenej papriky
½ ČL mletej rasce
4 PL sójovej omáčky
himalájska soľ
voda (podľa potreby)​​

Ako na to?

Vopred rátajte s tým, že surové šampiňóny, keďže majú byť raw, treba nechať marinovať po celú noc. Takže už večer vopred ich nakrájajte na plátky a na noc dajte marinovať do sójovej omáčky zmiešanej s nasekaným cesnakom, rascou a olejom.

Sušené huby stačí namočiť do vody hodinu pred prípravou.

Na druhý deň marinované šampiňóny zmiešajte so sušenými hubami, kapustou, pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a červenú papriku, lahôdkové droždie a mletú papriku. Ak chcete redšiu kapustnicu, dolejte viac vlažnej vody, ak hustejšiu menej. Dôsledne premiešajte a môžete podávať.

Do receptu môžete pridať aj sušené slivky, ktoré si dve hodiny vopred namočíte do vody.

Niektorí vegáni robia na kyslú kapustu, slivky a huby zálievku z rozmixovanej kapustovej vody, vody, v ktorej boli namočené slivky, pár namočených sušených húb, štipľavej papriky, rasce, soli, lahôdkového droždia a sójovej omáčky. Podávajú odstáte v chladničke.

Sabína Zavarská
Foto: isifa/shutterstock

  1. Kole says:

    Toto môže vymyslieť len chorý mozok!!!

  2. Jana says:

    Tento recept je dobra hovadina

  3. Jozef14 says:

    Pripájam sa.Veľká p………………..?!!!!!!

  4. monorider says:

    Nič v zlom, ale ten recept je na studený šalát z kyslej kapusty. Kapustnica je niečo úplne iné.

    1. sedliacka says:

      Príšerné. Takúto hovadinu môže považovať za kapustnicu len havädo!

  5. Ditulienka says:

    čo vymyslieť ale žrať to môže len chorý mozog

  6. Kent says:

    toto je teda dobry matros, nic pre babovky

  7. ujko says:

    surová kapusta ešte ako atk, ale surové šampiňony a surové huby ??? Riadny hnus

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje