/ Recepty /

Tip pre čokoládových maniakov! Pripravte si doma vlastné čokoládové cukrovinky

image 24422 25 v1

Príprava čokoládových guliek je veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadnu extra zručnosť. Cukrovinka je ideálna pre milovníkov čokolády.

Ingrediencie:

300 g kvalitnej horkej čokolády (min. 75 % )
200 ml šľahačkovej smotany
35 g masla
2-3 PL vody
preosiate kakao na obaľovanie

Postup:

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky. Pridáme 2 – 3 PL vody a v miske nad parou občasným premiešaním rozpustime čokoládu. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Do rozpustenej čokolády pomaly primiešavame smotanu. Miešame, až kým sa hmoty nespoja.

Odstavíme z ohňa a necháme mierne ochladiť. Misku s čokoládou dáme dole z pary. Túto čokoládovo – smotanovú zmes necháme odpočinúť 20 – 30 minút. Potom zmes opäť vrátime nad paru a opäť ohrejeme a do teplého pridáme maslo.

Miešame, kým sa hmoty nespoja. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Potom odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie cez noc. Pomocou malej lyžičky odkrajujeme z masy.

Doporučujem najprv trochu obaliť v kakau a potom ušúľať guľky medzi dlaňami. Žiadne starosti si nerobte s tým, že musia byť absolútne dokonale okrúhle. Je povolený rustikálny vzhľad :).

V malej miske s preosiatym kakaom guľky obalíme. Na kakaovom obale ľahko ostávajú stopy po prstoch. Doporučujem použiť tenké rukavice, poprípade namočiť prsty do kakaa a tak premiestniť guľky na misu. V chladničke môžeme skladovať 5 dní. Z tejto dávky vyjde okolo 25 guliek. Záleží od ich veľkosti.

adkas-tastyfood.blogspot.sk 

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.