/ Recepty /

Svieža tvarohovo-mandarinková torta

svieza tvarohovo mandarinkova torta

Ľahká, osviežujúca a na prípravu nenáročná torta. Vynikajúco chutí a určite nám dáte za pravdu, keď pochválime jej jedinečný tvar. 

Ingrediencie:
 
Korpus: 
 
5 vajec 
180 g práškového cukru 
100 g polohrubej múky 
30 g solamylu 
30 g kakaa
50 g masla
2 KL prášku do pečiva 
štipka soli
 
Krém:
 
500 g mäkkého tvarohu
2 KL vanilkového extraktu
1 šľahačková smotana
60-100g práškového cukru 
7 plátkov želatíny 
2 mandarinkove kompoty
 
Okrem toho budeme potrebovať: 
 
tortová forma 24 cm 
misa s priemerom 20-22 cm 
potravinová fólia
Postup:
 
V miske zmiešame sypké suroviny okrem cukru – múku, prášok do pečiva, solamyl a kakao. Odložíme bokom.

 

 
Žĺtka, cukor a tuk vymiešame dopenista. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu. Do maslovo-žĺtkovej zmesi prisypeme sypké suroviny, premiešame a nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Premiešame a vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 35-40 minút. Vyberieme z rúry, necháme asi 5 minút postáť vo forme a potom odopneme jej boky a necháme vychľadnúť na mriežke.

 

 
Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút. Potom ju vyžmýkame a zalejeme 100 ml horúcej vody, premiešame nech sa rozpustí a necháme mierne ochladiť. Mandarinky scedíme, šťavu odložíme bokom, budeme ju potrebovať na namáčanie korpusu. Tvaroh rozmiešame s cukrom a vanilkovyým extraktom. Šľahačku vyšľaháme do tuhej formy. Do tvarohového krému pridáme 2/3 odkvapkaných mandarínok a premiešame. Potom pridáme vyšľahanú šľahačku a nakoniec za stáleho miešania pridávame rozpustené ochladené želatínové plátky. Zmes vylejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky aspoň na tri hodiny.

 
Koprpus prerežeme na dve polovice. Spodnú časť korpusu preložíme na tanier (tácku) a dobre navlhčíme mandrinkovou šťavou. Hornú časť korpusu rozrežeme na 16 častí. Stuhnutú tvarohovú zmes preklopíme na spodnú časť korpusu. Trojuholníčky namáčame v mandarinkovej šťave a jemným pritlačením prikladáme k tvarohovej zmesi. Trojuholníčky prikladáme dookola tvarohovej zmesi vždy oproti sebe.

 
Keď máme hotovo, jemne poprášime práškovým cukrom a na vrch uložíme 1/3 mandarinkového kompótu.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ 

Komentáre

  1. super . cim by sa dal nahradit tvaroh? najlepsie niecim bezlaktozovym

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.