Návod na prípravu vynikajúceho punču, ktorý vás zahreje
Punč – horúci zimný nápoj – vám v chladných dňoch dobre padne či už doma, alebo s priateľmi na dovolenke.
Galéria
UROB SI SÁM
Punč
SPOLU: 4 €
PRE: 2 osoby
ČAS PRÍPRAVY: 40 minút
NÁROČNOSŤ: +
KONTROLNÝ ZOZNAM
Sviatočnýý punč 4 €
• červené víno
1/2 l (5 €/l)
• kvalitný čaj
• lyžica alebo vrecúško
• 1-2 mandarínky
alebo iné obľúbené ovocie
• 1/2 litra vody, 1 škorica
• 1 štamperlík brandy (rumu)
• 3 ks badiánu
• 2 lyžice cukru
POSTUP
1. ČO POTREBUJEME
Na výborný punč, ktorý v zime dobre zahreje, stačí trocha vína, cukru, ovocia a korenín.
2. KARAMEL
V hrnci začneme nasucho zohrievať cukor, ktorý sa začne topiť a karamelizovať. Hovoríme, že cukor v hrnci „upálime“. Prilejeme horúcu vodu a prevaríme ju.
3. PRÍSADY
Do horúcej vody pridáme čaj, badián (na obrázku) a škoricu. Uvaríme tmavý čaj. Asi o 10 minút pridáme červené víno. Dobrú chuť dodá punču brandy alebo rum.
4. OVOCIE
Nakoniec vhodíme do hrnca mandarínky. Všetko necháme krátko prevrieť a podávame.
Text a foto: PhDr. Lucia Súkeníková
Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.
Komentáre