/ Recepty /

Návod na prípravu vynikajúceho punču, ktorý vás zahreje

image 37963 25 v1

Punč – horúci zimný nápoj – vám v chladných dňoch dobre padne či už doma, alebo s priateľmi na dovolenke.

UROB SI SÁM

Punč

SPOLU: 4 €
PRE: 2 osoby
ČAS PRÍPRAVY: 40 minút
NÁROČNOSŤ: +

KONTROLNÝ ZOZNAM

Sviatočnýý punč 4 €

 červené víno
1/2 l (5 €/l)
• kvalitný čaj
• lyžica alebo vrecúško
 1-2 mandarínky
alebo iné obľúbené ovocie
 1/2 litra vody, 1 škorica
 1 štamperlík brandy (rumu)
 3 ks badiánu
• 2 lyžice cukru 

POSTUP

1. ČO POTREBUJEME
Na výborný punč, ktorý v zime dobre zahreje, stačí trocha vína, cukru, ovocia a korenín. 

2. KARAMEL
V hrnci začneme nasucho zohrievať cukor, ktorý sa začne topiť a karamelizovať. Hovoríme, že cukor v hrnci „upálime“. Prilejeme horúcu vodu a prevaríme ju. 

3. PRÍSADY
Do horúcej vody pridáme čaj, badián (na obrázku) a škoricu. Uvaríme tmavý čaj. Asi o 10 minút pridáme červené víno. Dobrú chuť dodá punču brandy alebo rum. 

4. OVOCIE
Nakoniec vhodíme do hrnca mandarínky. Všetko necháme krátko prevrieť a podávame.

Text a foto: PhDr. Lucia Súkeníková 

Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.