/ Recepty /

Vanilkové prekvapenie

Vanilkové prekvapenie

Recept na vanilkové veterníčky z odpaľovaného cesta

1 balenie zmesi Venčeky Dr.Oetker
prísady podľa návodu na obale zmesi Venčeky
ovocie na ozdobu (jahody, hrozno, marhule, mandarínky a i.)
60 g práškového cukru na poprášenie 

1. Cesto: Odpaľované cesto pripravíme podľa návodu na obale zmesi Venčeky. Potom cesto vložíme do cukrárskeho sáčku s hviezdicovou násadkou a na vymazanom plechu tvoríme veterníčky o priemere asi 4 cm. Dáme ich piecť do strednej časti predhriatej rúry:

PRI PEČENÍ NEOTVÁRAME PRVÝCH 15 MINÚT RÚRU!

Elektrická rúra: 200 °C
Horkovzdušná: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: 20 – 25 minút

2. Po upečení necháme veterníčky vychladnúť a potom ich pozdĺžne prekrojíme.

3. Krém: Krém pripravíme podľa návodu na obale zmesi Venčeky.

4. Zdobenie: Vychladnuté a prekrojené veterníčky plníme pripraveným krémom pomocou cukrárskeho sáčku a zdobíme plátkami jahôd. Potom veterníčky pocukrujeme a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.