Vanilkové prekvapenie

Vanilkové prekvapenie

Recept na vanilkové veterníčky z odpaľovaného cesta

1 balenie zmesi Venčeky Dr.Oetker
prísady podľa návodu na obale zmesi Venčeky
ovocie na ozdobu (jahody, hrozno, marhule, mandarínky a i.)
60 g práškového cukru na poprášenie 

1. Cesto: Odpaľované cesto pripravíme podľa návodu na obale zmesi Venčeky. Potom cesto vložíme do cukrárskeho sáčku s hviezdicovou násadkou a na vymazanom plechu tvoríme veterníčky o priemere asi 4 cm. Dáme ich piecť do strednej časti predhriatej rúry:

PRI PEČENÍ NEOTVÁRAME PRVÝCH 15 MINÚT RÚRU!

Elektrická rúra: 200 °C
Horkovzdušná: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: 20 – 25 minút

2. Po upečení necháme veterníčky vychladnúť a potom ich pozdĺžne prekrojíme.

3. Krém: Krém pripravíme podľa návodu na obale zmesi Venčeky.

4. Zdobenie: Vychladnuté a prekrojené veterníčky plníme pripraveným krémom pomocou cukrárskeho sáčku a zdobíme plátkami jahôd. Potom veterníčky pocukrujeme a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje